Kars Kazına Artan Yoğun İlgi

Türkiye'nin en meşhur ve en lezzetli geleneksel et ürünlerinden biri olan Kars kazı, son dönemde ülke genelinden yoğun talep görmeye başladı.

Kars kazına olan ilgi ve yoğun talep özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla beraber her geçen gün artıyor.

Kars'ta havaların soğumaya başlamasıyla birlikte otlaklarda ve sulak bölgelerde besiye alınan kazlar, kar düştükten sonra kesilecek. Kaz üreticileri ise çevre illerden yoğun talep olduğunu, müşterilerinin siparişlerini almaya başladıklarını belirttiler. Kars'ta uzun yıllardan beri kaz yetiştiriciliği ve satışını yapan Mahmut Bilgir, kazların kesilmesine 2 aylık bir süre kaldığını aktardı. Bilgir, Kars dışından kaz etine talep olduğunu ve sipariş almaya başladıklarını söyledi.

Kaz üretici ve satıcısı Mahmut Bilgir, "Kars kazı; ayazıyla, tuzuyla, kurutulmasıyla meşhur olan bir kazdır. Şu an su kenarlarında, otlaklarda beside, 10'uncu ayın 15'inden sonra kesime çıkacak. Ayazda kurutulup, tuzlatıldıktan sonra satışa sunulacak" dedi. Bilgir, "Şu anda talebi olan bir ürünümüz. Dışarıdan müşterilerimiz arıyor. "Ne zaman kazları keseceksiniz?" diye kazların şu anda talebi artmaya başladı. Çok yoğun bir şekilde istek var. Kar yağdıktan 1 hafta sonra kesimler başlıyor" dedi.

Kars'ta geleneksel yöntemlerle yetiştirilen ve daha sonrasında işlenen kazlar, lezzetleri ve besin değerleriyle hem yerel hem de ulusal düzeyde büyük ilgi topluyor. Kazın yağ oranı, etinin yumuşaklığı ve özel pişirme yöntemleri, onu diğer et ürünlerinden ayıran özellikler arasında. Kış aylarında sofraların vazgeçilmezi haline gelen kazlar, özellikle gurme restoranlar ve şefler tarafından tercih ediliyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kars kazı, aynı zamanda bölgede ekonomik canlılığın artmasını ve gelişmesini sağlıyor. Kars kazı, lezzetinin yanı sıra, geleneksel üretim yöntemleri ve bölgesel katkıları ile ilgi odağı olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri