Kars'ta "Bilim Şenliği" Büyük Coşkuyla Sona Erdi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirilen "Sarıkamış Kristal Karlar Diyarında STEAM Bilim Şenliği," TÜBİTAK 4007 Destek Programı çerçevesinde sona erdi.

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Sarıkamış Belediyesinin sponsorluğunda Sarıkamış Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Şenlik kapsamında 1 bilim söyleşisi, 2 sergi, 2 gözlem etkinliği ve 26 atölye ile birlikte ilçe merkezi ve köylerden gelen öğrencilere çeşitli aktiviteler sunuldu.

Kafkas Üniversitesinden akademisyenler, farklı illerin bilim ve sanat merkezlerinden gelen uzman öğretmenler ve Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile diğer İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden katılan öğretmenler, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinden yaklaşık 5,600 öğrenciyi bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik konularında bir araya getirdi.

Bilim şenliğinin kapanış etkinliğinde konuşan Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, öğretmenler, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla dolu dolu geçen 3 günün ardından duygularını paylaştı. Konuşmaların ardından, etkinlikte görev alan öğretmenlere teşekkür belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Aslantatar, geleceğin teminatı çocukların her alanda çok iyi yetişmesi gerektiğini belirterek:

"Çocuklarımızın bilim, teknoloji, sanat, sporla iç içe olması ve nitelikli bireyler olarak yetişmesi, ülkemizi dünya ülkeleri arasında en iyi yere taşıyacaktır. Bu manada bilim şenlikleri gibi organizasyonları çok önemsiyoruz. Bu etkinliği düzenleyen, emek veren herkesi canı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç da belediye olarak bu tür etkinliklere daima destek verdiklerini hatırlatarak; "Bu şenlik, umarım ilçemiz Sarıkamış'ta bilim kültürünün gelişmesine önemli bir katkı sunar. Çocuklarımızın iyi yetişmesi bütün toplumumuzun ortak sorumluluğudur" dedi.

Kapanış etkinliğine Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kızılok, Şube Müdürü Ayhan Köpşen, Bilim Şenliği Koordinatörü Vedat Koç ve çok sayıda öğretmen katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri