Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

Çalışma hayatında yer alan milyonlarca kişi, Temmuz ayı memur maaşı zam oranlarının açıklanmasıyla birlikte yeni kıdem tazminatı tavanına odaklandı.

Ocak-Haziran döneminde kıdem tazminatı tavanı 35.058,58 TL olarak uygulanmıştı. Açıklanan enflasyon verisine göre hesaplanan zam oranı dikkate alındığında kıdem tazminatı tavan ücreti yükseldi. Peki, 2024 kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak?

Kıdem Tazminatı Tavan Tutarı Netleşti

Memur ve memur emeklilerinin zam oranı 3 Temmuz'da belli oldu. Zam oranı ile birlikte milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı tavanı da değişti. Kıdem tazminatı tavanı, 3 Temmuz'da memur maaşı zam oranıyla netleşti.

2024 Kıdem Tazminatı Tavanı

Ocak-Haziran döneminde kıdem tazminatı tavanı 35.058,58 TL olarak uygulanmıştı. Zam oranı ile birlikte kıdem tazminatı tavanı 41.827 TL'ye yükseldi. Asgari ücret ile çalışan işçinin kıdem tazminatı tavanı ise 20.002 TL olarak uygulanmaya devam edecek.

Kıdem Tazminatı Tavanı Nasıl Belirlenir?

Kıdem tazminatı tavan oranı, memur maaşı zam oranı ile belirleniyor. Bu rakam, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden belirleniyor. Nihai rakam, 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesi sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genelgesi ile açıklanıyor. Bakanlık tarafından katsayının belirlenmesinden sonra nihai ücret tutarı belli olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri