KPSS 2024/2 merkezi atama tarihleri ne zaman?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024/2 merkezi yerleştirme süreci için adayların heyecanlı beklemesi devam ediyor.

Memurun hayali olması binlerce kişi, KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilgileri ve lisans kayıtlarına katılması sağlandı. Şimdi ise gözler, 2024 yılında yapılan ikinci merkez atama sırasında çevrildi.

2024/2 Merkezi Atama Ne Zaman?

KPSS 2024/2 kurulum döneminde, kamu kurum ve kuruluşlarının kadrosunun 1 Ekim - 15 Kasım 2024 tarihleri ​​arasında katılımları sağlanacak. Adayların tercih işlemleri ise 19-26 Aralık 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Adaylar bu süreçte, kaydedilen kadrolara tercihlerini yaparak kamu personeli olma yolunda adım atacaklar.

Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak mı?

Tercih işlemleri, ÖSYM tarafından yayımlanacak olan KPSS 2024/2 Tercih Kılavuzu'na göre yapılacak. Kılavuz, adayların tercih sürecinde dikkat edilmesi gereken kurallar ve kadrolara ilişkin bilgiler dahildir. Adaylar, tercihler için https://ais.osym.gov.tr ​​adresinden TC kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak başvurularını gerçekleştirecekler.

KPSS-2024/2 Tercih Kılavuzu henüz yayımlanmadı. Kılavuz yayınlandığında gerekli bilgiye sahip olunacak ve ÖSYM'nin internet sitesinde yer alacak. Adayların, tercih prosedürleri öncesinde kılavuz detaylı incelemeleri önem arz ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri