Kurban kesimi ne zaman biter?

16 Haziran'da başlayan Kurban Bayramı, 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Bu süre içinde kurban kesiminin hangi günlere kadar yapılabileceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, kurban kesimi ne zaman biter? Kurban en son ne zaman kesilir?

İslam inancına göre, Allah'a yakınlaşmak anlamına gelen "kurban", Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla belirli şartları taşıyan hayvanların usulüne uygun şekilde kesilmesini ifade eder. Kurban kesimi, bayram namazı kılındıktan sonra başlar ve belirli günler içinde gerçekleştirilir.

Kurban Kesim Vakti

Bayram Namazından Sonra; Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise sabah namazı vakti girdikten sonra başlar.

Hanefi Mezhebine Göre; Bayramın ilk üç gününde kurban kesimi yapılabilir. Yani, kurban kesimi 16 Haziran'dan başlayarak 18 Haziran akşamına kadar devam edebilir.

Şafii Mezhebine Göre; Bayramın dördüncü günü gün batımına kadar kurban kesimi yapılabilir. Bu durumda, kurban kesimi 19 Haziran akşamına kadar sürebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri