Ömer Çoktin Fen Lisesi'nden 9. Sınıf Velileriyle Oryantasyon Toplantısı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Ömer Çoktin Fen Lisesi, 9. sınıfa başlayan öğrencilerin okul sürecine uyumlarını desteklemek amacıyla velileriyle oryantasyon toplantısı yapıldı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Ömer Çoktin Fen Lisesi, 9. sınıfa başlayan öğrencilerin okul sürecine uyumlarını desteklemek amacıyla velileriyle oryantasyon toplantısı yapıldı.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen velilerle tanışma ve oryantasyon toplantısına okul müdürü İsa Yıldırım, müdür yardımcısı Tuğba Ekinci ve okul rehber öğretmeni Aslıhan Borulday da katıldı. Toplantının ardından Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan okul yetkilileri, toplantının ana amacının 9. sınıf öğrencilerinin okula uyum süreçleri hakkında velilere bilgi vermek olduğunu belirterek, “Okulun fiziki yapısı ve öğrenci hayatı hakkında detayların paylaşıldığı toplantıda, velilere okuldaki düzenlemeler ve olanaklar hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu” dediler.

Toplantının önemli bir bölümünün ergenlik döneminin özellikleri ve bu dönemde öğrencilere nasıl destek olunabileceği konularının oluşturduğunu ifade eden yetkililer, “Rehber öğretmen Aslıhan Borulday, ergenlik döneminde çocukların yaşadığı değişimlerin aileler tarafından nasıl anlaşılacağı ve bu dönemin yönetilmesi hakkında bilgiler verdi. Bu bilgiler, velilere çocuklarının bu dönemde yaşadığı değişimlere daha iyi hazırlanmaları için yardımcı oldu” ifadelerini kullandılar.

Okulun fiziki yapısı hakkında bilgi verildiğini dile getiren yetkililer, “Okul müdürü İsa Yıldırım, okulun çeşitli bölümleri, sınıf düzenlemeleri ve öğrenci hizmetleri hakkında detaylar sundu. Velilere, öğrencilerin okulda geçirecekleri zamanı daha iyi değerlendirebilmeleri için okulun sunduğu olanaklar ve altyapı hakkında bilgiler verildi. Toplantıda veliler, öğrencilerin eğitim süreci ve okuldaki uygulamalar hakkında sorular sormalarına da olanak tanındı. Bu sayede, veliler okul hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldu. Ömer Çoktin Fen Lisesi olarak düzenlenen bu toplantı, hem öğrencilerin hem de velilerin okul hayatına uyum süreçlerini kolaylaştırmayı hedefleyen bir adım olarak dikkat çekti. Öğrenci ve ailelerin, okul sürecine ilişkin bilgi ve destek aldıkları bu etkinlik, okul-veli iş birliğinin güçlenmesine önemli katkı sağladı” şeklinde konuştular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri