Ömer Çoktin Fen Lisesi'nden "Afet Farkındalığı Günü"ne Özel Tatbikat

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi Ömer Çoktin Fen Lisesi, "Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü" nedeniyle öğrencilere yönelik bir etkinlik düzenlendi.

Ağrı’daki Ömer Çoktin Fen Lisesi, "Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü" nedeniyle öğrencilere yönelik bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında, öğrencilerin afet risklerini tanımaları ve bu risklere karşı hazırlıklı olmaları için sınıf içi bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi. Öğretmenler, afet anında yapılması gerekenleri, güvenli bölgeleri ve krizleri anında hızlı karar almanın önemini anlatarak, ana hatlarıyla öğrencileri bilgilendirdi. Deprem, patlama, sel gibi çeşitli afet türlerine karşı ayrıntılı bir şekilde verilen eğitimin ardından öğrencilere broşürler dağıtıldı.

Teorik eğitimin ardından, kısa sürede bir tatbikat düzenlendi. Tatbikat sırasında talimatlara uygun hareket eden öğrenciler, tahliye işlemini sorunsuz bir şekilde tamamladı.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ömer Çoktin Fen Lisesi Müdürü İsa Yıldırım, afetlere karşı hazırlıklı olmak gerektiğini belirterek, "Öğrencilerimizin afetlere karşı daha duyarlı hale gelmesi için bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz. Afet risklerini azaltmak mümkündür. Biz de okul olarak afet eğitimlerini yıl boyunca farklı etkinliklerle sürdüreceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri