Patnos Adliye Sarayı’nda El Emeği Göz Nuru Ürünler Görücüye Çıktı

Ağrı’nın Patnos L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Ağrı’nın Patnos L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Patnos Adliye Sarayı’nın ev sahipliğinde yapılan sergide, Patnos Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen el sanatları kurslarında yapılan filografi, takı tasarımı, dekoratif ahşap süsleme, resim ve boncuk işlemeciliği gibi eserler sergilendi. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde düzenlenen el sanatları kurslarının ürünleri, Patnos protokolünün geniş katılımıyla düzenlenen törenle tanıtıldı. Törene Patnos Kaymakamı Hasan Taş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Çıplak, Belediye Başkanı Abdülhalik Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Bayram ve birçok yönetici katıldı.

Protokol üyeleri açılış kurdelesini kestikten sonra sergiyi gezerek el emeği ürünleri inceledi. Filografi ve dekoratif ahşap süslemeler büyük beğeni toplarken, hükümlülerin sanatsal çalışmaları ziyaretçilerden tam not aldı. El sanatları ürünlerinin, hükümlülerin yaratıcılıklarını ifade etmelerine ve el becerilerini geliştirmelerine katkı sağladığı vurgulandı.

Açıklamalarda bulunan Patnos Belediye Başkanı Abdülhalik Taşkın, "Bu tür projeler, hükümlülerin topluma yeniden entegre olmalarına büyük katkı sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Patnos Ceza İnfaz Kurumları 2024 Yılı El Sanatları Sergisi’nin 20 Eylül'e kadar Patnos Adliye Sarayı'nda ziyarete açık olacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri