Ağrı firmasına ait otobüsün Ankara’ da trafik kazası yapması sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.
Trafik kazaları Allah göstermesin çok kötü bir ölüm şekli ile karşılaşmak demektir. Allahu Teala bir daha kaza bela vermesin inşallah
İnsanoğlunun nasıl bir ölüm şekli ile karşılaşacağı kesinlikle bilinmiyor. İnsan, bazen evinde sıcacık yatağında uyurken bile sabaha uyanamaz, ölüm denilen gerçeklik onu çoktan bulmuştur bile..
Her zaman bu duayı etmemiz gerekiyor. Allah ölümün bile hayırlı olanını versin.
Türkiye gündeminde şu anda sosyal medyanın kapatılması gibi bir durum söz konusudur. Peki sosyal medya Türkiye'de kapatılmalı mı kapatılmamalı mı? Bu soru milyonlarca kişi tarafından tartışılıyor, konuşuluyor. Bu konu hakkındaki kendi fikrimi söyleyecek olursam eğer amacına uygun bir şekilde sosyal medyanın kullanılması durumunda kapatılması taraftarı değilim. Tamam da hiç kimse amacına uygun bir şekilde kullanmıyor ki..
Peki nedir amacına uygun bir şekilde sosyal medyadan faydalanmak ya da sosyal medyayı kullanmak?
Google arama motoru başta olmak üzere WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram, Periskop, Snapchat gibi platformlar ile adını sayamadığım daha bir sürü sosyal medya uygulaması vardır ki kişiler bu uygulamalar aracılığı ile birbirlerine mesaj gönderme başta olmak üzere video ve fotoğraf paylaşma gibi pek çok işlevi yerine getirebiliyor.
Sosyal medyayı amacına kullanmaktan bahsettik ya evet hangi birimiz sosyal medyayı tam manasıyla amacına uygun bir şekilde kullanıyoruz ki..
Google arama motorunun dahi sosyal medya platformu olduğunu söyledik. Evet bir mühendis çizimlerini Google'dan elde edebileceği gibi normal baş ağrısının sebebinin ne olduğunu ve buna neyin iyi geldiğini de Google'dan araştırabiliyoruz.
Diğer taraftan bir cami imamı hutbe konusunun ne olduğunu internetten araştırabilir ya da varsa bir dini demeç bunu Instagram sayfasından ya da WhatsApp durumundan kendisini takip eden kişilerle paylaşabilir. Ne kadar güzel bir şey öyle değil mi? Evet, yani bir dini tebliği sosyal medya aracılığı ile paylaşmak hem çok yerinde hem de çok doğru bir şey fakat diğer taraftan baktığımızda Facebook, Twitter başta olmak üzere sosyal medyanın diğer türevlerinin bazen değil hatta sıklıkla.. Daha doğrusu çoğunlukla amacının çok çok dışında kullanıldığına şahitlik ediyoruz. Yani kişilerin ifşa edilmesi başta olmak üzere kişilerin birbirleriyle ya da devletin kurum ve kuruluşları ile kavga etmek amacıyla kullandıkları bir sohbet odasına dönüşebiliyor.
Çünkü kişi, oturduğu yerden klavyenin başına geçtiği zaman sanki cenk meydanında eline kılıcı almış silahşor gibi davranıp sağa sola sallayabiliyor ama kahramanlığı sadece klavyenin başında oturduğu süre ile sınırlıdır, gerçek meydana çıktığı zaman sesi de hiç çıkmaz.
Instagram, BTK tarafından alınan bir son dakika karar ile erişime kapatıldı. Yani Türkiye'de sayıları milyonlarca kişiyi bulan Instagram platformu tıp diye kapandı.
Daha sonrasında çocuklar arasında popüler bir hal almaya başlayan roblox adlı oyun uygulaması da erişime kapatıldı. Şimdi de sırada acaba Facebook ve Tweeter kapanacak mı ne zaman kapanacak? Gibi sorular başta olmak üzere video izleme programı olan dünyanın en ünlü içerik üreticisi YouTube kapanacak mı? Gibi sorular da sorulmaya başlandı.
İnsanlar arasında bir panik havasıdır gırla gidiyor. Sanki ekmekleri ellerinden alınmış gibi diyeceğim evet çünkü milyonlarca kişi bahsetmiş olduğumuz sosyal medya platformlarından ekmeklerini dahi kazanabiliyorlar. yani Tiktok’ta canlı yayın açıp orasını burasını sallayan serseriler başta olmak üzere YouTube platformunda gündemi değerlendiren kişiler başta olmak üzere.. Öğrencilere ders anlatan öğretmen dahi gerek kamuda gerekse de özelde çalışsa dahi kazanamayacağı paraları bu tip mecralardan kazanabiliyor.
Az önce tiktok'tan bahsettik ya evet tiktok'ta canlı yayın açıp orasını burasını sallayan kişilerin yaptığı işe ekmek parasını kazanmak değil edepsizlik ve ahlaksızlık denir.
Bahsetmiş olduğumuz sosyal medya platformlarında sahte isimleri ile hesap açıp istedikleri kişiye ana avrat söven kişiler de var bunların yaptıkları ise tam manasıyla alçak olmanın önde gidenidir.
Sosyal medya sadece zararlı mıdır Tabi ki sadece zararlı değil faydalarını say say bitmez.
Örneğin bazen televizyon ekranlarında göremeyeceğinize, izleyemeyeceğiniz ya da izlemediğiniz bir haberi sosyal medyada görebiliyorsunuz.
Özellikle de toplum içerisinde sıklıkla konuşulan tartışılan dile getirilen popüler bir hal almaya başlayan konular önce sosyal medya platformlarında trend yani popüler bir hal almaya başlar. Daha sonrasında televizyon kanalları söz konusu bu sosyal medya hesaplarından söz konusu konu her neyse yüksek miktarlarda ücret ödeyip satın alır ve bunu televizyonda yayınlar.
Sosyal medyanın Türkiye'de kapatılmasının Türkiye'nin imajı açısından da oluşturacağı pek çok olumsuzluk vardır.
Örneğin Türkiye yıllardan beridir Avrupa Birliği'ne girmek amacıyla uğraşıyor. Tamam da Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye sunduğu pek çok şart var insan hakları başta olmak üzere teknolojinin gelişmesi ile eğitim sisteminin iyileştirilmesi gibi Türkiye bütün bu şartların ne kadarını yerine getirdi orası elbette tartışılır fakat Türkiye'de şu anda sosyal medya platformlarının tamamen kapatılmasının halk arasında oluşturacağı pek çok problem ortaya çıkacak.
Örneğin sosyal medya hesabından en güzel fotoğrafını paylaşan bir kişi sosyal medya olmadığı zaman artık normal bir şekilde insanlar arasında gezip dolaşabilecek, bu da insanların normalleşmesi adına son derece önemlidir.
Katil İsrail masum Müslümanları katletmeye devam ediyor ama sosyal medyanın kapatılması konusu kadar gündem oluşturmadı yazık çok yazık.