Tarihimize Işık Tutacak Özdemirler Köyü Höyüğü Yok Oluyor

Ağrı'nın Patnos ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Özdemirler Köyü Höyüğü, bölgenin zengin tarihine ışık tutan önemli bir arkeolojik alan olmasına rağmen yok olmayla karşı karşıyadır.

Ağrı'nın Patnos ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Özdemirler Köyü Höyüğü, bölgenin zengin tarihine ışık tutan önemli bir arkeolojik alan olmasına rağmen yok olmayla karşı karşıya

Patnos'un önemli tarihi alanlarından biri olan Özdemirler Köyü Höyüğü, geçmişten günümüze kadar gelmeyi başaran ender yapılardan. Kaçak kazı ve define avcıları nedeniyle Höyükte ciddi zarar oluşurken, bölge sakinleri tedbir alınmasını istiyorlar.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan tarihçi Özgür Aslan, Özdemirler Köyü Pot Mağarası mevkiinde yer alan bu höyüğün, Anadolu'nun köklü geçmişine dair önemli bulgular içerdiğini belirterek, “Ancak ne yazık ki, doğal ve kaçak kazılarla ciddi şekilde tahrip olan höyük, önemli ölçüde zarar görmüş durumda. Kaçak kazılar nedeniyle höyüğün yapısı ciddi anlamda hasar görmüş ve yerleşim izleri ile seramik parçaları da zarar görmüştür. Tamamen korumasız ve savunmasız bir halde bulunan höyük, tarihi mirasımızın ciddi tehdit altında olduğunu gösteriyor. Bölgedeki kaçak kazılar ve tahribat, Özdemirler Köyü Höyüğü'nün geleceği açısından büyük bir tehlike oluşturuyor. Ancak, alınacak tedbirlerle bu önemli tarihi mirasın korunması mümkün olabilir. Yetkililer ve ilgili kurumlar, höyüğün korunması için acil önlemler almalı ve kaçak kazılarla mücadele etmelidir. Özdemirler Köyü Höyüğü, sadece Ağrı'nın değil, tüm Türkiye'nin tarihine ışık tutacak nitelikte bir mirastır. Bu değerli mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması, kültürel ve tarihi kimliğimizin devamlılığı için büyük önem taşımaktadır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri