Temmuz ayı kiracı ve emeklilere iyi gelmeyecek

Temmuz ayında kira zammı rekor seviyeye yükselirken, emekli maaşlarında beklenen artış bu açığı kapatmaya yetmeyecek. Bu durum milyonlarca emekliyi zor durumda bırakacak.

Kira zammı sınırı Temmuz'da ortadan kalkıyor. Bu durumda kira bedellerinde %65.21 oranında artış bekleniyor. 12 bin lira kira bedeli 19 bin 825 liraya yükselecek.

Emekli Maaşları Kira Gerisinde Kalıyor

Memur ve emekli maaşlarına %20-25 zam yapılması öngörülüyor. 12 bin lira emekli maaşı Temmuz'da 15 bin 96 liraya ulaşacak. Bu artış, kiradaki artışı karşılamaktan uzak olacak.

Milyonlarca Emekli Zor Durumda

Milyonlarca emeklinin maaşı, kira bedelini karşılayamaz hale gelecek. Ev kirası ile emekli maaşı arasındaki fark 2 bin lirayı aşacak. Birçok emekli, kirada oturmaya devam etmek için tüm maaşını ve ek gelirlerini bile kullanmak zorunda kalacak.

Asgari Ücretliler de Etkilenecek

Asgari ücretliler kira zammından en çok etkilenen grup olacak. 17 bin 2 lira asgari ücret alan bir işçinin maaşı zam almazken, kira bedeli 19 bin 825 liraya yükselecek. Asgari ücretliler, kirada kalabilmek için ek gelir bulmak zorunda kalacak.

Ekonomi Uyarılarda Bulunuyor

Uzmanlar, kira ve maaş artışları arasındaki uçurumun ekonomiyi olumsuz etkileyeceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Hükümetten kira zammına çözüm bulunması ve emekli maaşlarında iyileştirmeye gidilmesi talep ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri