Tutak’ta Doğalgaz Ateşi Yükseldi

Ağrı’nın Tutak İlçesi’nde ilk doğalgaz arzı düzenlenen törenle ilçeye verildi.

Tutak’ta yıllardır beklenen doğalgaz özlemi sonunda gerçek oldu. Tutak İlçe Merkezi’nde düzenlenen programa Ağrı Valisi Mustafa Koç, Tutak Kaymakamı Erkan Adıbelli, AK Parti Ağrı İl Başkanı İlhami Yıldız, Tutak Belediye Başkanı Fevzi Sayan, Hamur Belediye Başkanı İsmet Aslan, Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut ve çok sayıda davetli katıldı.

Program öncesi davetlilere hitap eden Ağrı Valisi Mustafa Koç, yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Doğalgazın ilçeye kazandırılmasıyla modernleşme yolculuğunda bir adım daha ileriye gideceklerini vurgulayan Vali Koç “Tutak, sadece sahip olduğu doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve çalışkan insanlarıyla değil, aynı zamanda büyüyen ve gelişen altyapısıyla da geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Bugün burada, nüfus yoğunluğu fazla olan bölgelerimizde %60 oranında doğal gaz hattının çekildiğini ve 13.800 metre altyapı çalışmasının başarıyla tamamlandığını görmek, hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu çalışmalar, sadece bir altyapı projesi olmanın ötesinde, ilçemizin yaşam kalitesini yükselten, çevreye duyarlı ve ekonomik açıdan faydalı bir hizmettir.

Doğalgaz, evlerimize getirdiği konforunla birlikte, ilçemizin hava kalitesini artırarak sağlıklı bir çevre oluşturacak, aynı zamanda aile bütçelerine de katkı sağlayacaktır. Doğalgaz ile birlikte ilçemizde hem ekonomik kalkınmanın hem de yaşam standartlarının daha da yükseldiğine şahit olacağız. Şüphesiz ki bu yatırım, sadece bugünü değil, aynı zamanda çocuklarımıza bırakacağımız daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için de büyük bir adımdır” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür

Ağrı merkez ve ilçelerinin doğalgaza kavuşmasında emeği olan herkese teşekkür eden Ağrı Valisi Mustafa Koç “

Bu noktada, doğalgazın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız olmak üzere, Kaymakamlığımıza, belediyemize ve tüm paydaşlara teşekkürler ediyorum. El birliği ile yapılan bu çalışma, ilçemizin daha güzel yarınlara ulaşma kararlılığının bir göstergesidir.

Bizler, her zaman halkımızın refahını ve mutluluğunu önceleyen bir anlayışla hareket ediyoruz. İlçemizin dört bir yanında devam eden çalışmalarla, Tutak'ın her geçen gün daha da kalkındığını görmek, bize daha büyük bir heyecan ve motivasyon veriyor. Bugün doğal gazın sağladığı bu büyük imkânla birlikte, ilçemizin modern bir geleceğe doğru attığı adımların hızlanacağına olan inancım tamdır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ilk doğalgaz meşalesi yakılırken, davetliler bu ateş altında fotoğraf çektirdiler.

Program edilen duaların ardından son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri