Urartu Medeniyetinin Gizemli Kalıntıları: Dolabaş Höyüğü

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Dolabaş Köyü'nde bulunan Dolabaş Höyüğü, Urartu medeniyetine ait önemli bir yerleşim alanı olarak dikkat çekiyor.

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Dolabaş Köyü'nde bulunan Dolabaş Höyüğü, Urartu medeniyetine ait önemli bir yerleşim alanı olarak dikkat çekiyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan tarihçiler, höyüğün binlerce yıl önce yaşamış Urartuların izlerini taşıdığını belirtti. Henüz kazı çalışmalarına başlanmamış olan bu arkeolojik alanının, tarih severlerin ve araştırmacıların ilgisini çekmeye devam ettiğini vurgulayan tarihçiler, “Dolabaş Höyüğü, Urartu medeniyetinin kültürel ve tarihsel mirasını barındırması açısından büyük önem taşımaktadır. Höyük, bugüne kadar keşfedilmemiş birçok tarihi eseri ve yapıyı içinde barındırıyor olabilir.

Kazı çalışmalarının başlamasıyla birlikte, bu gizemli höyükte Urartulara ait yeni bilgiler ve buluntular gün yüzüne çıkacaktır. Koruma altına alınmış olması, höyüğün tahrip edilmeden gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak açısından önemli bir adımdır. Kazı çalışmalarının başlamasıyla birlikte, Dolabaş Höyüğü'nün tarihe ışık tutacak buluntulara ev sahipliği yapması bekleniyor” dediler.

Dolabaş Höyüğü'nün günümüzde koruma altında tutulması, gelecekte yapılacak arkeolojik çalışmalar için büyük bir potansiyel taşıdığını ifade eden tarihçiler, “Tarihin derinliklerine yolculuk yaparak, Urartu medeniyetine dair yeni bilgilere ulaşmak için sabırsızlıkla bekleniyor. Dolabaş Höyüğü, keşfedilmeyi bekleyen birçok gizemiyle tarih meraklılarını ve bilim insanlarını bekliyor” diye konuştular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri