Uzmanlardan Yangın Merdiveni Uyarısı

Ağrılı iş güvenliği uzmanı Soner Kaya, yeni binaların inşasında yangın merdivenlerinin kullanışlı ve erişilebilir olmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Ağrılı iş güvenliği uzmanı Soner Bilici, yeni binaların inşasında yangın merdivenlerinin kullanışlı ve erişilebilir olmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan iş güvenliği uzmanı Soner Bilici, yangın durumlarında can kayıplarını önlemek için yangın merdivenlerinin tasarımına ve yerleşimine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Yangın merdivenlerinin acil durumlarda hayat kurtaran unsurlar olduğunu dile getiren Bilici, “Yangın merdivenlerinin tasarımında en önemli unsurlardan biri, merdivenlerin bina sakinleri tarafından kolaylıkla ulaşılabilir olmasıdır. Merdivenler, binanın her katından kolayca erişilebilir olmalı ve yangın durumunda hızlı bir şekilde tahliye imkanı sağlamalıdır. Aynı zamanda merdivenlerin yeterli genişlikte ve sağlamlıkta olması gerekir” dedi.

Yangın merdivenlerinin kullanım amacı dışında malzemelik olarak kullanılmasının acil durumlarda tahliye işlemini zorlaştırabileceğini ve hayati tehlikeye yol açabileceğini söyleyen Bilici, “Bina sakinleri, yangın merdivenlerini kesinlikle depo veya saklama alanı olarak kullanmamalıdır. Merdivenlerin üzerinde veya çevresinde bulunan eşyalar, acil bir durumda kaçış yollarını tıkayabilir ve paniğe neden olabilir. Yangın merdivenlerinin düzenli olarak denetlenmesi ve bakımının yapılması, güvenliklerini sağlamak açısından kritik öneme sahiptir. Yangın merdivenleri, periyodik olarak kontrol edilmeli ve herhangi bir hasar veya eksiklik durumunda hemen onarılmalıdır” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri