Vali Koç Ağrı Asayişini değerlendirdi

Ağrı Valisi Mustafa Koç, “Halkımızın huzur ve güvenliği için her türlü önleyici tedbir alınmaya devam edilecek ve asayişin korunması için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecektir” dedi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, “Halkımızın huzur ve güvenliği için her türlü önleyici tedbir alınmaya devam edilecek ve asayişin korunması için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecektir” dedi.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç; asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konularında eylül ayında yürütülen çalışmalara ait bilgileri paylaştı.

Asayiş verileri hakkında bilgiler veren Vali Koç, “Güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesi ve vatandaşlarımızla kurulan güçlü iş birliği sayesinde suçla mücadelede ilimizde etkin sonuçlar alınmaktadır. Halkımızın huzur ve güvenliği için her türlü önleyici tedbir alınmaya devam edilecek ve asayişin korunması için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecektir. Bu kapsamda 2024 eylül ayında ilimizde; kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişilerin huzur ve sükunu bozma, konut dokunulmazlığı ihlali gibi ‘‘Kişilere Karşı İşlenen’’ 322 suça müdahale edilerek 643 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. Kişilere karşı işlenen suçların yüzde 98’i aydınlatılmıştır. Yine; dolandırıcılık, yağma, hırsızlık gibi ‘‘Mal Varlığına Karşı İşlenen’’ 60 suça müdahale edilerek 120 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. İl geneli ‘‘Mal Varlığına Karşı İşlenen’’ suçlarda bir önceki yılın aynı ayına göre 18 azalış görülmektedir. Ayrıca kesinleşmiş hapis cezasına göre geçen yıl eylül ayında 65 aranan şahıs yakalanmışken, 2024 eylül ayında 64 şahıs yakalanmış ve adli makamlara teslim edilmiştir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri