Vali Koç: “Çocuklarımızın güvenliği hepimizin sorumluluğudur”

Ağrı Valisi Mustafa Koç, 2024 Eylül ayı içerisinde; 158 bakkal ve büfe, 17 internet cafe, 110 park/bahçenin denetlendiğini, ayrıca okul servis güvenliğine yönelik bin 622 denetim faaliyeti gerçekleştirildiğini söyledi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, 2024 Eylül ayı içerisinde; 158 bakkal ve büfe, 17 internet cafe, 110 park/bahçenin denetlendiğini, ayrıca okul servis güvenliğine yönelik bin 622 denetim faaliyeti gerçekleştirildiğini söyledi.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç; asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konularında eylül ayında yürütülen çalışmalara ait bilgileri paylaştı.

Okul servis ve güvenliği verileri hakkında bilgiler veren Vali Koç, “Çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitim alabilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. İlimizde, öğrencilerimizin ulaşımını sağlayan okul servisleri titizlikle denetlenmektedir. Güvenlik kameraları, düzenli güvenlik kontrolleri ile okul çevresindeki her türlü riski en aza indirmek için çalışıyoruz. Kolluk personelimiz, okul giriş ve çıkışlarında çocuklarımızın güvenliğini en üst seviyede sağlamak için okul çevresinde sürekli bir denetim ve gözetim sağlıyor. Velilerimizin de bu süreçte aktif bir şekilde yer alması, çocuklarıyla birlikte okul çevresinde güvenlik konularında konuşmaları ve şüpheli durumları okul yönetimiyle paylaşmaları önem arz etmektedir. Çocuklarımızın güvenliği hepimizin sorumluluğudur. Bu nedenle, birlikte hareket ederek velilerimizin içini rahatlatacak bir güvenlik ortamı oluşturmak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Velilerimizin gözleri arkada kalmayacak. Bu kapsamda 2024 Eylül ayı içerisinde; 158 bakkal ve büfe, 17 internet cafe, 110 park/bahçe denetlenmiş, ayrıca okul servis güvenliğine yönelik bin 622 denetim faaliyeti gerçekleştirilmiş olup, bu faaliyetlerde 24 sürücüye 42 bin 678 TL cezai işlem uygulanmıştır. Bu denetimlerimiz eğitim-öğretim dönemi süresince aralıksız devam edecektir. Hiçbir velimiz, çocuğunu evden okula gönderirken gözü arkada kalmayacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri