Vali Koç: “Eylül ayı içerisinde 20 siber olaya müdahale edilmiştir”

Ağrı Valisi Mustafa Koç, 2024 Eylül ayı içerisinde 20 siber olaya müdahale edildiğini belirterek, “Her alanda olduğu gibi siber suçlarla mücadelede de kötü niyetli kişilerin her daim ensesinde olup onlara göz açtırmamakta kararlıyız” dedi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, 2024 Eylül ayı içerisinde 20 siber olaya müdahale edildiğini belirterek, “Her alanda olduğu gibi siber suçlarla mücadelede de kötü niyetli kişilerin her daim ensesinde olup onlara göz açtırmamakta kararlıyız” dedi.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç; asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konularında eylül ayında yürütülen çalışmalara ait bilgileri paylaştı.

Siber suçlar verileri hakkında bilgiler veren Vali Koç, “Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte, siber suçlar da artış göstermekte ve bu durum; bireylerimizin, kurumlarımızın ve devletimizin güvenliğini tehdit etmektedir. Siber saldırılar, kişisel verilerin çalınması, finansal dolandırıcılık ve kritik altyapılara yönelik tehditler gibi çeşitli şekillerde karşımıza çıkmaktadır. Bu tür suçlar, yalnızca ekonomik kayıplara yol açmakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal huzuru ve güveni de sarsar. Özellikle, gençlerimizin ve çocuklarımızın siber ortamda maruz kaldığı tehlikeler, ailelerimizi endişeye sevk etmektedir. Ağrı'nın güvenliğini sağlamak ve siber suçlarla mücadelede daha güçlü bir duruş sergilemek için vatandaşlarımızla dayanışma içinde hareket etmemiz gerekmektedir. Bireyler olarak, çevrimiçi güvenliğimize dikkat etmek, şüpheli aktiviteleri rapor etmek ve bilgi güvenliğine önem vermek hepimizin görevidir. Geleceğimizi korumak adına siber suçlara karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koymalı ve teknolojiyi, hayatımızı kolaylaştıran bir araç olarak kullanmalıyız. Bu kapsamda konularında uzman personelimizle 2024 Eylül ayı içerisinde; 20 siber olaya müdahale edilmiştir. Her alanda olduğu gibi siber suçlarla mücadelede de kötü niyetli kişilerin her daim ensesinde olup onlara göz açtırmamakta kararlıyız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri