Vali Koç: “Siber suçlar, modern çağın en büyük güvenlik tehditlerinden biridir”

Ağrı Valisi Mustafa Koç, 2024 Temmuz ayı içerisinde 29 siber olaya müdahale edildiği vehakkında işlem yapılan 38 şahıstan 18’inin tutuklandığını söyledi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, 2024 Temmuz ayı içerisinde 29 siber olaya müdahale edildiği ve hakkında işlem yapılan 38 şahıstan 18’inin tutuklandığını söyledi.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç;“Siber suçlar, yalnızca bireylerin değil aynı zamanda kurumların ve devletlerin güvenliğini tehdit eden karmaşık ve hızla evrilen bir sorun haline gelmiştir. Bu tür suçlar, veri hırsızlığından kimlik sahtekarlığına, siber saldırılardan fidye yazılımlarına kadar geniş bir yelpazede karşımıza çıkmaktadır. Bu durum, hem ekonomik hem de sosyal anlamda büyük zararlara yol açmaktadır. Modern çağın en büyük güvenlik tehditlerinden biri olan siber suçlar ile ilgili verileri de sizlerle paylaşmak istiyorum.

2024 Temmuz ayı içerisinde 29 siber olaya müdahale edilmiş olup, 38 şahıs hakkında işlem yapılmış ve 18 şahıs tutuklanmıştır. Siber suçların önlenmesi ve vatandaşlarımızın olumsuz durumlarla karşılaşmaması için ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam etmektedir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri