Vali Koç: “Son beş ayda en çok meydana gelen suç ‘‘Dolandırıcılık’’

Ağrı Valisi Mustafa Koç, kentte güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin 2024 yılının ilk 5 aylık verileri değerlendirerek, “İlimizde son beş ayda en çok meydana gelen suç, ‘Dolandırıcılık’ suçudur” dedi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, kentte güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin 2024 yılının ilk 5 aylık verileri değerlendirerek, “İlimizde son beş ayda en çok meydana gelen suç, ‘Dolandırıcılık’ suçudur” dedi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile Ağrı ili güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin 2024 yılı ilk 5 aylık verileri değerlendirdi. Ağrı Valisi Mustafa Koç, “Ağrı’nın Huzuru, Türkiye’nin Huzuru diyerek yürüttüğümüz Emniyet ve Asayiş hizmetlerinin2024 yılının ilk beş ayına ait verilerini paylaşmak üzere bugün burada sizlerle bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi.

Vali Koç; asayiş, narkotik, kaçakçılık ve organize suçlar, terör, siber suçlar, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı, okul ve servis güvenliği ve trafik alanlarında yürütülen çalışlar ile ilgili 2024 yılı ilk 5 ayına ait bilgileri paylaştı. İlk olarak asayiş verileri hakkında bilgiler veren Vali Koç, “İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini koruma adına; kişilere karşı işlenen 1.776 suça müdahale edilerek, bu suçların %96’sı aydınlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Mal varlığına karşı meydana gelen 9 önemli suçun olduğunu belirten Vali Koç, “Mal varlığına karşı meydana gelen 9 suç ve bu suçlar; 34 iş yerinden hırsızlık, 56 evden hırsızlık, 6 otodan hırsızlık, 6 oto hırsızlığı, 7 motosiklet hırsızlığı, 14 yağma ve 144 dolandırıcılık şeklinde meydana gelmiştir. İlimizde son beş ayda kapkaç ve yankesicilik suçu meydana gelmemiştir. Bir önceki toplantımızda ifade ettiğim gibi ilimizde son beş ayda en çok meydana gelen suç; ‘‘Dolandırıcılık’’ suçudur. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları, kişisel verilerini paylaşma konusunda seçici davranmaları, alacak-verecek işlemlerini resmi kanallar ile yapmaları gibi uyarılarımı yinelemek istiyorum. Tüm önlemlerimize rağmen, şüpheli bir durumla karşılaşmanız halinde vakit kaybetmeden 112’yi aramanızı önemle rica ediyorum.” dedi.

Üzerinde hassasiyetle durdukları bir başka asayiş konusunun aranan şahıslar olduğunu söyleyen Vali Koç, “Aranan şahıslara yönelik ilimizde son beş ayda 389 aranan şahıs yakalanmış ve adli makamlara teslim edilmiştir. Kolluk kuvvetlerimizce il genelinde 2.038 aranan şahsın yakalama çalışmaları devam etmektedir.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri