Vali Mustafa Koç: “Suçun oluşmadan engellenmesi öncelikli amacımızdır”

Ağrı Valisi Mustafa Koç, ‘‘Kişilere Karşı İşlenen’’ 274 suça müdahale edilerek 753 şahıs hakkında adli işlem yapıldığını ve bu şahıslardan 7’sinin tutuklandığını söyledi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, ‘‘Kişilere Karşı İşlenen’’ 274 suça müdahale edilerek 753 şahıs hakkında adli işlem yapıldığını ve bu şahıslardan 7’sinin tutuklandığını söyledi.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç; toplamda 776 araç ve 6.318 kişilik genel kolluk kuvvetiyle kentin refahı, vatandaşların huzuru için durmadan, duraksamadan çalıştıklarını söyledi. Vali Koç, “Bu vesile ile emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Şimdi sizlerle bu çalışmalarımızın haziran ayı verilerini paylaşmak istiyorum. Emniyet ve asayiş hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha etkin bir şekilde ulaşması için; suçun oluşmadan engellenmesi öncelikli amacımızdır. Bu doğrultuda, ilgili birimlerimiz sorumluluk alanlarında 24 saat esasına göre ‘‘Önleyici Kolluk’’ faaliyeti göstermektedir. Almış olduğumuz tüm önlemlere rağmen meydana gelen asayiş olaylarında ise işlenen suçlara en hızlı şekilde müdahale ederek faillerin belirlenmesi, bulunması ve yakalanarak gerekli işlemlerin başlatılması, üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konudur. Bu kapsamda 2024 Haziran ayında ilimizde; kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişilerin huzur ve sükunu bozma, konut dokunulmazlığı ihlali gibi ‘‘kişilere karşı işlenen’’ 274 suça müdahale edilerek 753 şahıs hakkında adli işlem yapılmış ve bu şahıslardan 7’si tutuklanmıştır. Yine; dolandırıcılık, yağma, hırsızlık gibi ‘‘mal varlığına karşı işlenen’’ 54 suça müdahale edilerek 154 şahıs hakkında adli işlem yapılmış ve bu şahıslardan 4’ü tutuklanmıştır. Ayrıca kesinleşmiş hapis cezasına göre göre aranan 434 kişiden 115’i haziran ayı içerisinde yakalanmış ve adli makamlara teslim edilmiştir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri