Van ve Bitlis'te çocuklar Filistin'e destek için resim çizdi

Van ve Bitlis'te bir araya gelen çocuklar, İsrail'in saldırıları altındaki Filistin'e destek amacıyla resim çizdi.

Van'da Yetim Vakfı ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, Beşyol Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar yere serilen büyük kağıtlara pastel, kalem ve sulu boyalarla resim yaptı.

Yetim Vakfı Gönüllüsü Edanur Çiftçi, 81 ilde düzenlenen etkinlikte Filistinli çocukların sesi olmaya çalıştıklarını söyledi.

Çiftçi, "Çocuklar ve her yaştan insanlar gelip kağıtlara resimlerini yapıyor. Amacımız aslında Filistin için bir farkındalık oluşturmak. Katliamın bir an önce durmasını bekliyoruz."

Bitlis

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir araya gelen İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllülerinin Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi önünde düzenledikleri etkinlikte, çocuklar 200 metre uzunluğundaki kağıdı resimlerle süsledi.

İHH Yetim Birimi Sorumlusu İnan Şahbudak, İsrail'in zulmüne sessiz kalmayacakları belirterek, "Gazze'ye başlatılan soykırımın birinci yılı doldu. Çocuklarımızın ve gençlerimizin dualarını, güzel temennilerini ve zalimlere karşı duruşlarını tuvallerimize resmettik. Filistin halkı yalnız değil. Haklı mücadelelerine devam etmeleri için elimizden gelen bütün mücadeleyi göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri