Van'da Gösteri Yürüyüşleri ile Açık Hava Toplantılarına Yasak Getirildi

Van Valiliği, kentte düzenlenecek gösteri yürüyüşleri ve açık hava toplantılarına 5 gün süreyle yasak getirdiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, bu kararın, Anayasa ve ilgili yasalarda belirtilen kısıtlamalar çerçevesinde alındığı ve kamu düzenini tehdit eden eylem ve saldırıların önüne geçilmesinin amaçlandığı vurgulandı. Ayrıca, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması, terör örgütlerinin olası planlarının engellenmesi, suç olaylarının önlenmesi ve temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla bu yasağın getirildiği belirtildi. Şiddet olaylarının önüne geçilmesi de kararın gerekçeleri arasında yer aldı. Açıklamada:

"Van ili coğrafi sınırları içinde 9-13 Ekim tarihlerinde 5 gün süreyle Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri doğrultusunda yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Belirtilen tarihler arasında ilçelerden, çevre illerden bireysel ya da toplu olarak veya ilimiz güzergahını kullanarak her türlü kanuna aykırı eylem ve etkinliğe katılması muhtemel şahıs ve grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin (c) fıkra hükümleri gereğince ilimiz ve ilçelerimizden giriş ve çıkışlarına, bu kapsamda belirtilen yere geçişler için başka illerden gelerek ilimiz güzergahının kullanılmasına izin verilmemesi kararı alınmıştır" ifadesi kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri