Van'da Kaybolan Rojin İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van’da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları 16. gününde de kesintisiz sürüyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kabaiş, en son arkadaşlarına sahile çakıl taşı toplamak için gideceğini söylemişti. Ancak 27 Eylül’den beri kendisinden haber alınamıyor.

Sahilde Kabaiş’in cep telefonu ve kulaklığı bulunmuş, bu bölgede arama çalışmaları Van Valiliği’nin koordinasyonunda hem gölde hem de kıyı şeridinde devam ediyor. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve AFAD ekipleri, su altı görüntüleme cihazları yardımıyla gölün derinliklerini tarıyor.

Çalışmaların etkinliği artırmak için Çanakkale ve Samsun’dan getirilen yüksek çözünürlüklü sonar cihazları da kullanılıyor. Aynı zamanda helikopter, drone ve eğitimli köpeklerle sahil civarındaki yerleşim alanları, Bardakçı Mahallesi’ndeki terkedilmiş yapılar ve sazlık bölgeler taranıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 10 Ekim’de sosyal medya üzerinden Kabaiş’e ait başörtüsünün bulunduğunu duyurduğu bölge de yoğun incelemelerden geçiriliyor.

Ailesi ve yakınları, arama çalışmalarının sürdüğü bölgeden endişeli bekleyişlerine devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri