Van'da yüzmeye öğrenmeyen çocuk kalmıyor

Van’ın Gürpınar ilçesinde, çocuklar ve gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik ve Kaymakamlığın desteğiyle yapılan yarı olimpik havuzda yüzme öğreniyor.

Yakın zamanda tamamlanan ve 25 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde 5 kulvarlı olan bu yarı olimpik havuz, ilçe sakinlerinin hizmetine sunuldu. Havuzda, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" ve "Yaz Sporları Kursu" çerçevesinde çocuklara ve gençlere yüzme eğitimi verilmeye başlandı.

Aileleriyle birlikte havuza gelen çocuklar, deneyimli antrenörler eşliğinde yüzme öğrenirken keyifli vakit geçiriyorlar.

Yüzme antrenörü Mecnun Şaşkın, kursa 60 öğrencinin katıldığını belirterek, "Öğrencilerimizi bilişsel, duygusal ve ruhsal olarak geleceğe hazırlıyoruz. Yetenekli öğrencilerimizi uluslararası müsabakalara hazırlamayı hedefliyoruz. Bu tesis, gençler ve çocuklar için büyük fırsatlar sunuyor. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim," dedi.

Bir diğer antrenör Adem Aslan ise, havuzun çocukların sosyalleşmesi için önemli bir alan olduğunu vurgulayarak, "İyi sporcular yetiştirmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Havuza gelen çocuklar çok mutlu oluyor, bu da bizim için büyük bir memnuniyet kaynağı. Amacımız, yüzme bilen öğrenci sayısını her geçen gün artırmak," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri