Yiğit’ten 2024-2025 Eğitim Yılına Dair Önemli Mesajlar

Eğitim-Bir-Sen Doğubayazıt Temsilcisi Deniz Yiğit, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte eğitimin ve eğitim çalışanlarının kronikleşmiş sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Eğitim-Bir-Sen Doğubayazıt Temsilcisi Deniz Yiğit, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte eğitimin ve eğitim çalışanlarının kronikleşmiş sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Deniz Yiğit, öğretmen ihtiyacının özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde büyük bir sorun olduğunu belirterek, "Öğretmen açığının 3.000'leri geçtiği bir ortamda verimli ve istikrarlı bir eğitimden bahsetmek zordur" dedi.

Yiğit, bu bölgelerin cazip hale getirilmesi ve öğretmenlerin ekonomik anlamda ciddi desteklerle teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Deniz Yiğit, öğretmen ihtiyacını gidermeye yönelik geçici çözümlerin, öğretmenlerin sürekli yer değiştirdiği "doldur-boşalt" tarzı bir sistemi derinleştirdiğini belirtti. Bu yaklaşımın, doğu bölgelerinde öğretmen açığına neden olurken, ülkenin batısında norm fazlalığına yol açtığını ifade etti. Yiğit, bu problemin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından köklü bir şekilde, paydaşlarla istişare edilerek çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Yiğit, eğitimde karşılaşılan diğer büyük sorunlardan birinin de okulların temizlik ve güvenlik personeli eksikliği olduğunu söyledi. Yardımcı personel ihtiyacının çoğu zaman İŞKUR’un geçici istihdam programlarıyla giderilmeye çalışıldığını, ancak bu programların yeterli olmadığını belirten Yiğit, "Okulların açıldığı bugünlerde halen çok sayıda okulun temizlik ve güvenlik personeli eksikliği giderilememiştir. Bu durum, eğitim yöneticilerini zor durumda bırakmaktadır" dedi.

Deniz Yiğit, İŞKUR tarafından başlatılan İşgücü Uyum Programı’nın, önceki yıllarda uygulanan TYP’nin eksiklerini daha da derinleştirdiğini savundu. Yeni programın güvencesiz yapısı, düşük maaşları ve yetersiz sosyal hakları nedeniyle okullarda çalışacak personel bulmanın zorlaştığını vurgulayan Yiğit, "566 TL yevmiye ile asgari ücretin altında ve kısa vadeli sigorta ile nasıl personel bulunacak?" sorusunu yöneltti.

Yiğit, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, okulların yardımcı personel ihtiyacını kalıcı bir şekilde çözmek için daha köklü adımlar atılması gerektiğini söyledi. Her okula öğrenci ve personel sayısına göre özel ödenek tahsis edilmesi gerektiğini belirten Yiğit, "Yardımcı personel ihtiyacının doğrudan giderilmesi ya da bu konuda okullara kaynak aktarılması şarttır" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ağrı Haberleri