Yıllar sonra memleketi Ağrı'ya döndü, 350 gence iş imkanı sunuyor

İstanbul’da tekstil sektöründe yıllarca edindiği deneyimi memleketine taşıyan Sezer Bakırçay, devlet desteğiyle Ağrı Tekstilkent’te kurduğu fabrikada 350 gence iş imkanı sunuyor.

Taşlıçay ilçesinin Kumluca köyünde doğup büyüyen ve uzun yıllar İstanbul’da çalışan Bakırçay, yatırımlarıyla hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağlıyor.

41 yaşındaki üç çocuk babası Bakırçay, 25 yıl önce İstanbul’a giderek tekstil işiyle uğraşan dayısının yanında mesleği öğrendi. Zamanla sektörde deneyim kazanıp kendi işini kuran Bakırçay, yıllar sonra memleketine dönme kararı aldı. Devletin sağladığı desteklerden yararlanarak Ağrı’da bir tekstil fabrikası kuran Bakırçay, gençlere istihdam sağlayarak memleketine olan borcunu ödediğini ifade ediyor.

Kadın İstihdamında Öncü Bir Fabrika

Fabrikasında çalışanların %80’inin kadınlard​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​an oluştuğunu belirten Bakırçay, bu durumun özellikle kadınların ekonomik özgürlüğü açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.
"Bu fabrikaların kurulması sayesinde artık kimse memleketini terk etmiyor. İnsanlar sabah evlerinden çıkıp fabrikaya geliyor, akşam evlerine dönüyor. Kadınların ekonomik özgürlüğüne sahip olması toplum için çok önemli. Daha büyük hedeflerimiz var, dah​​​​​​​a fazla kişiye iş imkanı sağlayacağız. Ağrı’da üretilen ürünlerin Avrupa’ya ihraç edilmesi bizi çok gururlandırıyor," dedi.​​​​​​​

Bakırçay, devletin sağladığı imkanların yatırımlarını mümkün kıldığını belirterek, şunları söyledi:
"Allah devletimize zeval vermesin. Sağlanan destekler olmasaydı bu yatırımları gerçekleştiremezdik. Şimdi hayal bile edemeyeceğimiz şeyleri yapıyoruz. Ağrı’da ürettiğimiz ürünleri yurt dışına ihraç ediyoruz. Bu, Ağrı’nın başarısıdır. Daha büyük markaları getirmeyi ve daha fazla insana iş sağlamayı hedefliyoruz."​​​​​​​

Fabrikada çalışan 19 yaşındaki Ebru Yaka, tekstil işinde çalışmanın hem ailesine destek olmasını hem de kendi ayakları üzerinde durmasını sağladığını belirtti:
"Bir yıldır burada çalışıyorum ve işimi severek yapıyorum. Fabrikada disiplin ve düzen çok iyi. Maaşımız zamanında yatıyor, yılın 12 ayı düzenli çalışıyoruz. Sabah servis bizi evden alıyor, akşam geri bırakıyor. Kadınlar için böyle bir imkanın olması çok değerli."​​​​​​​​​​​​​​

Çalışanlardan Yunus Yıldırım ise bu tür yatırımlar sayesinde artık çalışmak için batıdaki illere gitme zorunluluğunun ortadan kalktığını vurguladı.
"Ağrı’da iş imkanlarının artması hepimiz için bir dönüm noktası. Tekstil fabrikası, hem ekonomiye hem de gençlerin yaşamına önemli katkılar sağlıyor," dedi.​​​​​​​

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri