Sınıf şubeleri kurası ne zaman gerçekleşecek?

Sınıf şubeleri kurası ne zaman gerçekleşecek?
Sınıf şubelerinin belirlenmesine ilişkin süreç, okulların açılmasına kısa bir süre kala veliler ve öğrenciler için büyük bir merak konusu haline geldi. Bu yıl ilk kez, 1. ve 5. sınıf öğrencileri için şube belirleme kurası yapılacağı duyurulmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenlerinin ve ortaokul 5. sınıf şubelerinin kura ile belirleneceğini açıklamıştı. Kura çekimi, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak ve bu süreçte öğrencilerin şubeleri e-Okul sistemi üzerinden duyurulacak.

Yapılan açıklamaya göre, sınıf şubeleri ve öğretmenlerin belirlenmesi süreci 3 gün içerisinde tamamlanacak. Kura işlemi, e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ve sonuçlar bu platformda ilan edilecek.

KURA ÇEKİMİ

MEB’in yaptığı açıklamada, kura çekimi öncesinde yapılacak işlemlerin önemine dikkat çekildi. İlgili yönergenin 7. maddesinde belirtilen işlemlerin zamanında ve doğru bir şekilde yapılmasının, kura sürecinin sağlıklı ilerlemesi için kritik olduğu belirtildi. Kuradan sonra öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, e-Okul sistemi üzerinden öğrenilebilecek.

Veliler, kura sonuçlarını 28-30 Ağustos tarihleri arasında e-Okul sisteminden takip edebilecek ve çocuklarının hangi şubede, hangi öğretmenle birlikte eğitim göreceğini öğrenebilecekler.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.