Süper Lig'deki 19 kulübün 9'u PFDK'ya Sevk Edildi

Süper Lig'deki 19 kulübün 9'u PFDK'ya Sevk Edildi
TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'den 9 Kulübü PFDK'ye Sevk Etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'de mücadele eden 9 kulübü çeşitli nedenlerle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Toplam 19 takımın yer aldığı ligde, bu sevklerin gerekçeleri TFF tarafından detaylı bir açıklamayla duyuruldu.

Açıklamaya göre, Galatasaray'ın, Antalyaspor ile oynadığı karşılaşmada yaşanan "çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedeniyle PFDK'ye sevk edildiği bildirildi. Ayrıca, Galatasaray'ın genç oyuncusu Yunus Akgün de sosyal medya hesabından yaptığı "hakaret" içeren paylaşımı nedeniyle tedbirli olarak disipline gönderildi.

Beşiktaş ise Konyaspor ile oynadığı maçta "çirkin ve kötü tezahürat ile talimatlara aykırı hareket" gerekçesiyle disipline sevk edilirken, Fenerbahçe de Samsunspor karşılaşmasındaki "çirkin ve kötü tezahürat ile merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedeniyle PFDK'lik oldu.

Bellona Kayserispor'un "usulsüz seyirci alınması", Göztepe'nin ise "çirkin ve kötü tezahürat" gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi. Bunun yanı sıra Sipay Bodrum FK, "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedeniyle PFDK'ye gönderildi.

İstanbul ekibi ikas Eyüpspor, "çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları" nedeniyle disipline sevk edilirken, ONVO Antalyaspor "talimatlara aykırı hareket ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması", Samsunspor ise "çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedenleriyle PFDK'ye sevk edilen diğer takımlar arasında yer aldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.