Türkiye'nin köklü havayolu şirketi tarihe karıştı

Türkiye'nin köklü havayolu şirketi tarihe karıştı
Türkiye'nin köklü havayolu şirketlerinden biri olan Atlasglobal (Atlasjet Havacılık A.Ş.) iflasını resmen ilan etti. Şirketin iflas süreciyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı, Yargıtay'dan onama kararı çıktı.

Atlasglobal, Haziran 2021'de iflas ettiğini duyurmuş ve Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflas kararı alınmıştı. Bu karar, İstinaf Mahkemesi'ne taşınmıştı. Ancak, İstinaf Mahkemesi, Türk Ticaret Kanunu’nun 376/3. maddesi gereğince şirket yönetim kurulunun iflas istemesi gerektiğini belirterek, Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin iflas kararını bozmuştu.

Eylül 2022'de, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf), Atlasglobal'in iflas kararını yeniden incelemeye aldı. Dosya üzerinde yapılan detaylı incelemeler sonucunda, eksik görülen belgelerin aslında dava dosyalarında mevcut olduğu ve başka bir araştırma yapılmasına gerek olmadığı anlaşıldı.

19 Ocak 2023'te Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, yeniden iflas kararı verdi. Bu karar, Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından da onandı ve Atlasglobal'in iflası kesinleşti. Böylece, Türkiye'nin havacılık sektöründe önemli bir yere sahip olan Atlasglobal, resmen iflas etmiş oldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.