Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adayları kayıt sürecine göz çevirdi. Peki, üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

Alınan bilgilere göre, üniversitelerde bu yıl toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjan bulunuyor. Bu yıl 8-9 Haziran'da düzenlenen 2024-YKS'ye 3 milyon 120 bin 870 aday başvurudu.

Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 819 bin 362, Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) 1 milyon 776 bin 496, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 171 bin 90 gün katıldı.

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da ön bilgi amacıyla yayımlandı. Adayların tercihlerini yapmadan önce, tercih süresinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzun incelenmesi ve ÖSYM'den yapılan duyuruların takip edilmesi gerekmektedir. Kılavuza göre, tercihler 25 Temmuz-2 Ağustos'ta yapılacak.

Üniversite Kayıt Tarihleri

YKS gösterimine göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt yapacak 19-23 Ağustos'ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.