Üniversite mazeretli kayıt başvuruları ne zaman bitecek?

Üniversite mazeretli kayıt başvuruları ne zaman bitecek?
2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, üniversitelere genel yerleştirme ve kayıt işlemleri 23 Ağustos'ta tamamlandı. Bu tarihten sonra, mazeretli kayıt süreci devreye girdi. Peki, bu süreç ne zaman sona erecek?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 2024-YKS ek tercih sürecinin, üniversitelere yerleşemeyen adaylar için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı ve adayların bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, 2024 YKS sonuçlarına göre genel yerleştirme ve kayıt işlemlerinin 23 Ağustos'ta sona erdiği, mazeretli kayıt başvurularının ise 26 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında alınacağı belirtildi.

YÖK Başkanı'ndan Ek Yerleştirme Açıklaması

Açıklamada, genel yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacağı hatırlatıldı. 2024 YKS sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar, ek yerleştirme başvurusu yapabilecek. Ek yerleştirme başvuru tarihleri ise daha sonra duyurulacak. Özellikle devlet üniversitelerinde toplam kontenjanların yüzde 98,8’inin dolduğu, ön lisans programlarında ise tüm kontenjanların dolduğu belirtilirken, meslek yüksek okullarında doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığı ifade edildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.