Vali Koç: “Amacımız, asayişi her koşulda temin etmektir”

Vali Koç: “Amacımız, asayişi her koşulda temin etmektir”
Ağrı Valisi Mustafa Koç, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 105 şahsın yakalanarak adli makamlara teslim edildiğini söyledi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 105 şahsın yakalanarak adli makamlara teslim edildiğini söyledi.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç; asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konularında ağustos ayında yürütülen çalışmalara ait bilgileri paylaştı.

İlk olarak asayiş verileri hakkında bilgiler veren Vali Koç, “İlimizin huzur ve güvenliğini temin etmek amacıyla, asayişin sağlanması hususunda kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her bireyin güvenliğini sağlamak ve ilimizin genel huzurunu korumak için, yasa dışı faaliyetlerle, suç ve suçluyla mücadelede özveriyle hareket ediyor, çeşitli önlemler alıyoruz. Güçlü bir denetim ve hızlı müdahale mekanizmaları sayesinde, olası tehditlere karşı etkin bir mücadele yürütüyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın güvenli bir ortamda yaşamalarını sağlamak ve asayişi her koşulda temin etmektir. Bu kapsamda 2024 Ağustos ayında ilimizde; kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişilerin huzur ve sükunu bozma, konut dokunulmazlığı ihlali gibi ‘‘Kişilere Karşı İşlenen’’ 315 suça müdahale edilerek 303 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. Geçen yılın aynı ayında 311 olay meydana gelmiştir. Yine; dolandırıcılık, yağma, hırsızlık gibi ‘‘Mal Varlığına Karşı İşlenen’’ 75 suça müdahale edilerek 50 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. İl geneli ‘‘Mal Varlığına Karşı İşlenen’’ suçlarda 2023 yılının aynı ayında 76 suça müdahale edilmiştir. Bütün bu suçların yüzde 94,62’si aydınlatılmış ilgililer hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Ayrıca kesinleşmiş hapis cezasına göre geçen yıl ağustos ayında 74 aranan şahıs yakalanmışken, kolluk kuvvetlerimizin titiz çalışmalarıyla 2024 Ağustos ayında bu oran yüzde 40 artarak 105 şahıs yakalanmış ve adli makamlara teslim edilmiştir” dedi.

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum