Van-Bahçesaray yolu 5 ay sonra yeniden ulaşıma açılıyor
Van'da her yıl kış aylarında çığ riski nedeniyle kapatılan Van-Bahçesaray karayolu, 5 aylık aranın ardından yeniden ulaşıma açılıyor. Kasım ayından bu yana kapalı olan ve bölge halkının Bitlis-Hizan güzergahını kullanmak zorunda kaldığı yol, yapılan yoğun çalışmalar sonucu bayram öncesi trafiğe açılacak.
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin zorlu coğrafyada sürdürdüğü karla mücadele çalışmaları son aşamaya gelirken, yolun akşam saatlerinde tamamen ulaşıma açılması bekleniyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, Bahçesaray yolunun açılması için Karayolları ve Valilikle koordineli olarak yoğun bir çaba gösterildiğini belirtti. Arvas, 2020 yılında bölgede yaşanan çığ felaketini hatırlatarak, 41 vatandaşın hayatını kaybettiği o acı olaydan ders alındığını ve bu nedenle yolun açılmasının büyük bir hassasiyetle ele alındığını ifade etti.
"Bayram öncesi halkımıza müjde vermek istedik" diyen Arvas, şunları söyledi:
“Karapet Geçidi olarak bilinen Bahçesaray yolunda, çığ tehlikesi nedeniyle uzun süredir ulaşım sağlanamıyordu. Ancak yaptığımız girişimler sonucu, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleriyle birlikte çalışmalar hız kazandı. Bugün itibarıyla yolumuz ulaşıma açıldı. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bahçesaray halkımıza hayırlı olsun. AK Parti olarak halkımızın her zaman yanındayız.”
Van-Bahçesaray yolunun açılması, hem ilçe halkı hem de bölge esnafı tarafından sevinçle karşılanırken, ulaşımın yeniden sağlanması özellikle bayram öncesi büyük bir rahatlama sağlayacak.
Bakmadan Geçme





