• Haberler
  • Van
  • Van'da iftar sofralarında çiğ köfte kuyruğu

Van'da iftar sofralarında çiğ köfte kuyruğu

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Van'da çiğ köfteye olan ilgi artarken, iftar saatine yakın cadde ve sokaklarda kurulan tezgahların önünde uzun kuyruklar oluştu.

 Doğu Caddesi'nde çiğ köfte satışı yapan Yahya Doğala, yıllardır bu geleneksel lezzeti Van halkına sunduklarını belirterek, çiğ köftenin her gün taze olarak hazırlandığını vurguladı.

Her Gün 1 Tondan Fazla Çiğ Köfte Satılıyor

Ramazan ayında satışlarının önemli ölçüde arttığını ifade eden Doğala, günde bir tondan fazla çiğ köfte üretmelerine rağmen taleplere yetişmekte zorlandıklarını söyledi. 10 kişilik ekiple 24 saat çalıştıklarını dile getiren Doğala, yalnızca iftar saatlerinde 18.00-20.00 arasında kapalı olduklarını, onun dışında günün her saatinde hizmet verdiklerini belirtti.Van'da iftar sofralarında çiğ köfte kuyruğu

Geleneksel çiğ köftenin bulgur, salça, isot ve etten oluştuğunu, ancak ticari amaçlı üretimde et yerine zeytinyağı ve ceviz kullanarak aynı lezzeti yakaladıklarını söyleyen Doğala, en büyük farklarının birinci sınıf malzeme kullanmaları olduğunu ifade etti. Baharatlarını dahi günlük olarak öğütüp taze şekilde hazırladıklarını belirten Doğala, müşterilerinin sürekli geri dönmesinin de en büyük başarı göstergesi olduğunu dile getirdi.

Van’da kilo ile çiğ köfte satışı yaptıklarını belirten Doğala, şu an kilosunun 150 TL, yarım kilosunun ise 80 TL olduğunu açıkladı. Çiğ köfteyi özellikle iftar sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olarak tercih eden Vanlılar, taze ve doğal olması nedeniyle bu lezzeti keyifle tüketmeye devam ettiklerini söyledi.

Doğala, Van halkı başta olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan ayını kutlayarak, bereketli bir Ramazan diledi.Van'da iftar sofralarında çiğ köfte kuyruğu

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme