Van'da ümmet iftarı gerçekleşti

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) tarafından düzenlenen '11. Geleneksel Ümmet İftarı', mütevazı bir sofra etrafında buluşan yüzlerce vatandaşın dayanışma ve kardeşlik ruhunu pekiştirdi.

Van’da faaliyet gösteren 54 sivil toplum kuruluşunun ortak girişimiyle oluşturulan Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ), bu yıl 11’incisini düzenlediği Geleneksel Ümmet İftarı ile birlik ve beraberlik ruhunu yaşattı. Hazreti Ömer Camii’nde gerçekleşen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çorba, ekmek ve sudan oluşan sade iftar menüsüyle gerçekleştirilen organizasyonda, paylaşma ve dayanışmanın önemi vurgulandı.

İftar programında, başta Gazze olmak üzere tüm İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılar gündeme getirildi. Katılımcılar, mazlum halklar için hep birlikte dualar etti.

Mazlum Coğrafyalar İçin Dualar Edildi

Van SDİ dönem sözcüsü Hayati Beyde, Ümmet İftarı’nın ortaya çıkış hikâyesine değinerek, geçmiş yıllarda Mısır’daki mazlumlara destek için su, hurma ve simitle iftar yaptıklarını hatırlattı. Bu anlamlı geleneği Ramazan aylarında sürdürdüklerini belirten Beyde, iftarın amacının sadece bir yemek etkinliği olmadığını, mazlumların dertleriyle hemhal olma bilincini canlı tutmak olduğunu söyledi.

"Mazlumların dertleriyle dertlenme adına bugünü ‘Ümmet iftarı’ olarak değerlendirdik. Van’daki bütün İslami STK’larla bir araya gelerek, bugün de iftarımızı çorba, ekmek ve su ile yaptık. Rabbim ümmetin mazlumlarının yardımcısı olsun." dedi.

Dayanışma ve Kardeşlik Ruhu Pekişti

İftar programında birlik ve beraberlik mesajları verilirken, vatandaşlar iftar sevincini paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Katılımcılar, organizasyonu düzenleyen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin toplumdaki dayanışma ruhunu güçlendirdiğini dile getirdi.

Van’da gelenekselleşen Ümmet İftarı, sadece bir yemek organizasyonu olmanın ötesinde, mazlum coğrafyalara dikkat çekmek, toplumda duyarlılığı artırmak ve kardeşlik ruhunu pekiştirmek amacıyla düzenleniyor. Programın sonunda yapılan dualarla birlikte, birlik ve beraberlik mesajları bir kez daha vurgulandı.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme