• Haberler
  • Van
  • Van Devlet Tiyatrosu'nda 'Müfettiş' oyunu sahnelendi

Van Devlet Tiyatrosu'nda 'Müfettiş' oyunu sahnelendi

Nikolay Vasilyeviç Gogol'un klasik eseri 'Müfettiş', Van Devlet Tiyatrosu'nda sahnelendi ve izleyicilerden tam not aldı.

Van Devlet Tiyatrosu, Nikolay Vasilyeviç Gogol’un ölümsüz eseri “Müfettiş”i sahneye taşıyarak tiyatroseverlerden büyük beğeni topladı. Nihal Yalaza Taluy’un çevirdiği ve Petru Vutcarau’nun yönettiği oyun, unutulmuş bir taşra kentinde geçen sürükleyici bir hikayeyi izleyiciyle buluşturdu.

Oyun, bir müfettişin kenti ziyaret edeceği haberini getiren bir mektup ve şehirdeki yabancı bir kişinin varlığı söylentisiyle başlıyor. Bu durum, taşra kentinin durağan yaşamında panik ve korkuya yol açıyor. Özellikle kent yöneticilerinin korku dolu çabalarını ve avcı ile av arasındaki gerilimi işleyen hikaye, Gogol’un keskin mizah anlayışıyla sahnede hayat buldu.

İki perdeden oluşan ve yaklaşık 2 saat 20 dakika süren oyun, izleyenlerden tam not aldı. Tiyatroseverler, hem oyunun sahnelenişi hem de oyuncuların performanslarından duydukları memnuniyeti dile getirerek Van Devlet Tiyatrosu ekibine teşekkür etti.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme