WhatsApp'a yeni özellik geliyor

WhatsApp'a yeni özellik geliyor
Ünlü çevrimiçi mesajlaşma platformu WhatsApp, otomatik çeviri özelliği üzerinde çalışıyor. Bu yeni özellikle birlikte kullanıcılar, platform üzerinden gelen mesajları otomatik olarak kendi dillerine çevirebilecekler.

WhatsApp, tüm sohbet mesajlarını çeviren bir özellik geliştirmekte ve bu özelliğin kullanıcıların tercihine bağlı olarak aktif hale getirilebileceği belirtiliyor.

Henüz geliştirme aşamasında olan bu özellik, WhatsApp’ın farklı diller arasında iletişimi geliştirmeyi hedeflediğini gösteriyor. Kullanıcıların, mesajları kendi dillerine otomatik olarak çevirebilmeleri için bir dil paketi indirmeleri gerekecek. Mesaj içeriği başarıyla çevrildiğinde, mesaj balonunun içinde çevrildiğini belirten bir etiket görünecek. Bu etiket, kullanıcıların orijinal ve çevrilmiş mesajları ayırt etmelerine yardımcı olacak ve iletişimde netlik sağlayarak olası yanlış anlamaları azaltacak.

WhatsApp, kullanıcı gizliliğine büyük önem veriyor ve çevirilerin tamamen cihaz üzerinden işlenmesini sağlıyor. Bu sayede uçtan uca şifreleme koruması devam edecek ve hiçbir mesaj harici olarak paylaşılmayacak. İlk etapta İngilizce, Arapça, İspanyolca, Portekizce (Brezilya), Rusça ve Hintçe dillerini destekleyecek olan bu özellik, ilerleyen güncellemelerde daha fazla dili kapsayacak şekilde genişletilecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.