Yeni ÖTV düzenlemesi hangi araçları kapsıyor?

Yeni ÖTV düzenlemesi hangi araçları kapsıyor?
Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV düzenlemesinin ardından Türkiye'de satışa sunulan hibrit modeller içinde fiyatı en çok düşecek modeller araştırılmaya başlandı. Peki, hibrit modeller içinde fiyatı en çok düşecek modeller hangileri?

Hibrit otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi oranlarında değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yürürlüğe göre karbondioksit emisyonu ve menzili gerekli kriterleri (en az 70 km menzil, en fazla 25 gr CO2 emisyonu) karşılayan fişli hibritlerde (plug-in hibrit) sırasıyla şu şekilde;

Motor hacmi 1,600 cm3'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.35 milyon TL'yi aşmayanlar %30 ÖTV

Motor hacmi 1,600 cm3'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.35 milyon TL'yi aşanlar %60 ÖTV

Motor hacmi 1,600 cm3'ü geçen ancak 1,800 cm3'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.35 milyon TL'yi aşmayan araçlardan %70 ÖTV alınacak.

Bir süredir döviz kurlarının etkisi ve güncellenmeyen matrah tutarları ile Türkiye'de satılan hibrit otomobillerden en az %80 ÖTV alınırken artık yeni düzenleme ile bazı araçlarda bu oran düşecek. İşte fiyatları düşecek o araçlar...

ÖTV oranı %80'den %60'a düşecek araçlar

BMW X1 xDrive30e

Skoda Kodiaq 1.5 TSI PHEV

DS Automobiles DS-9 E-Tense

Fiyatı en çok düşecek model

ÖTV oranı %80'den %30'a düşecek sadece bir araç bulunuyor. Bu araç, Türkiye'de fabrika kuracağını açıklayan ve bu nedenle Çin'den ithal edeceği araçlardan Gümrük Vergisi alınmayacak olan BYD'ye ait Seal U DM-i modeli.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.