YKS ek tercihler ne zaman başlayacak?

YKS ek tercihler ne zaman başlayacak?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih edildiğine göre üniversite kayıt süreci tamamlandı ve şimdi adaylar ek tercih sürecinin ne zaman saklanacağını merak ediyor. Peki, 2024 YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? Tercih kılavuzu yayımlandı mı?

2024 YKS ek tercih süreci, üniversite kayıtlarının sona ermesiyle birlikte eylül bölümlerinin başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl da ek tercih işlemleri bu zaman diliminde gerçekleştirilmişti.

Ek Tercih Kılavuzu Yayımlandı mı?

Henüz 2024 YKS ek tercih kılavuzu yayımlanmadı. ÖSYM tarafından yapılacak duyuru ile kılavuzun erişime açılması bekleniyor. Kılavuz yayımlandığında, adayların tercihlerini bu bilgiler doğrultusunda yapabilecekler.

Kimler Ek Tercih Yapabilir?

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretime yerleştirilen adaylar ek tercih yapamayacak. Ayrıca, ilk tercihte yerleşemeyen veya tercih etmeyen adaylar ek tercih hakkından yararlanabilirler.

Ek Yerleştirme Nasıl Yapılır?

Üniversitelerde boş kalan kontenjanlar, kayıt süreci tamamlandıktan sonra ÖSYM'ye bildirilecek ve bu kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme sonuçları da yine ÖSYM tarafından merkez olarak duyurulacak.

Adayların tercih yapmadan önce kılavuz incelemeleri ve tercihlerini buna göre yapmaları önemlidir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.