YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılacak adaylar için sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarih merakla bekleniyor.

Bu yıl 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan YKS sınavları öncesinde, adaylar sınav giriş belgelerinin ne zaman yayımlanacağını öğrenmek istiyorlar. İşte, 2024 YKS sınav giriş yerlerinin duyurulacağı tarih ve diğer detaylar:

2024 YKS Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

YKS sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarih, geçmiş yıllarda olduğu gibi sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce olması bekleniyor. Adaylar, sınav yerlerini ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler. Bu doğrultuda, 2024 YKS sınav giriş yerlerinin Mayıs ayının son haftası veya Haziran'ın başında erişime açılması bekleniyor.

2024 YKS Ne Zaman Yapılacak?

YKS sınavları, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İlk gün TYT (Temel Yeterlilik Testi) yapılırken, ikinci gün ise AYT (Alan Yeterlilik Testleri) sabah oturumu ve YDT (Yabancı Dil Testi) öğleden sonra oturumu gerçekleştirilecek. Adaylar, bu tarihleri göz önünde bulundurarak sınavlarına hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Adaylar, sınav giriş yerlerinin açıklanmasını ve sınav tarihlerinin yaklaşmasını sabırsızlıkla beklerken, sınav öncesinde gerekli hazırlıklarını tamamlamak için zamanlarını verimli bir şekilde kullanmaya devam ediyorlar.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.