YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?
Üniversite taban puanları 2024 araştırılmaya devam ederken, YKS sınav sonuçları için ÖSYM'nin açıklaması dört gözle bekleniyor. Adaylar, üniversite tercih işlemleri için sonuçlarını merak ediyor.

Üniversite sınavı 8-9 Haziran tarihlerinde yapılmış, yaklaşık 3 milyon aday sınava katılmıştı. Artık YKS sınav süreci tamamlandı ve adaylar sonuçların açıklanmasını bekliyor. Üniversite taban puanları kapsamında tercih işlemleri için sınav sonuçlarının açıklanması gerekiyor. Milyonlarca öğrenci ve aileleri, TYT, AYT, YDT üniversite sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

YKS Tercihleri Ne Zaman?

Geçtiğimiz yıl YKS tercihleri 27 Temmuz tarihinde alınmaya başlamış ve 8 Ağustos'ta sona ermişti. 2024 YKS tercih kılavuzunun da bu yıl 17 Temmuz tarihinde sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yayımlanması bekleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.