• Haberler
  • Gündem
  • Yurdun Doğu kesimlerde sağanak, fırtına ve kar yağışı bekleniyor

Yurdun Doğu kesimlerde sağanak, fırtına ve kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun doğusu için sağanak, fırtına ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Doğu Karadeniz’de yağmur ve sağanak şeklinde başlayan yağışların, bu gece saatlerinden itibaren etkisini artıracağı tahmin ediliyor. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli yağış beklenirken, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, batı bölgelerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. İç kesimlerde ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da Kar Alarmı

İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun batısında yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, gece saatlerinden itibaren kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.
Özellikle Niğde, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Tunceli çevreleri ile Konya’nın güneydoğusu, Malatya’nın kuzeyi, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Yozgat ve Tokat’ın doğusunda kar yağışının kuvvetli ve yer yer yoğun olması öngörülüyor.

Doğu Akdeniz’de ise Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın batı kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenirken, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı etkili olacak.

Güneydoğu’da Kar ve Fırtına

Hakkari, Bitlis’in güneyi, Siirt ve Şırnak’ın doğusu ile Batman’ın kuzeyi ve Diyarbakır’ın kuzeydoğusunda, bu akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, yüksek kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

Fırtına Uyarısı: Güney Ege ve Doğu Akdeniz’de Şiddetli Rüzgar

Meteoroloji, Güney Ege ve Doğu Akdeniz için de fırtına uyarısında bulundu.

  • Güney Ege’de, rüzgarın yarın sabahtan itibaren kuzey ve kuzeydoğudan, güneyde ise kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/s), yer yer 9 kuvvetinde (90 km/s) şiddetli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.
  • Doğu Akdeniz’de, fırtınanın yarın akşamdan itibaren kuzey ve kuzeybatıdan, doğusunda kuzeydoğudan 6 ila 8, batısında yer yer 9 kuvvetinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın perşembe akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım, buzlanma, don ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme