112 Çağrı Merkezi Gereksiz Yere Meşgul Ediliyor

112 Çağrı Merkezi Gereksiz Yere Meşgul Ediliyor
Ağrı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 112 çağrı merkezini gereksiz yere meşgul etmemeleri konusunda vatandaşları uyararak, sahte ihbarların veya gereksiz çağrıların gerçek acil durumlara müdahaleyi zorlaştırdığına dikkat çekti.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ağrı Belediyesi İtfaiye Müdürü Rıfat Yalvaç, acil durumlarda 112 çağrı merkezi ile yakın bir işbirliği içinde çalışarak vatandaşların güvenliğini sağlamaya devam ettiklerini söyledi. Rıfat Yalvaç, 112 çağrı merkeziyle olan koordinasyonun müdahalelerin hızını artırdığını belirterek:

“112 çağrı personelleri, olayla ilgili gerekli bilgileri alarak vatandaşları doğru şekilde yönlendiriyor. Bu sayede ekiplerimiz olay yerine çok daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşabiliyor. 112 çağrı merkezi süreci hızlandırıyor. Gelen ihbarlar, 112 çağrı merkezi tarafından filtrelenip ön bilgi alınarak tarafımıza iletiliyor. Bu sayede olayın ciddiyetine göre en uygun ekip yönlendirilip olay yerine en kısa sürede müdahale ediliyor” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-10-17-at-16-24-15.jpeg

Rıfat Yalvaç, acil durumlarda itfaiye araçlarının hızla olay yerine ulaşabilmesi için vatandaşlardan yol vermelerini de rica etti. Acil durum araçlarının trafikte ilerlemesi sırasında karşılaşılan zorluklara da değinen Yalvaç:

“Bir yangın ya da kaza anında saniyelerin önemi çok büyük. Trafikte olduğunuzda itfaiye araçlarını gördüğünüzde mümkün olan en kısa sürede yol verin. Bizim hızlı müdahalemiz, bir hayatı kurtarabilir veya yangının daha fazla büyümesini engelleyebilir. Sahte ihbarlar veya gereksiz çağrılar, gerçek acil durumlara müdahaleyi zorlaştırıyor. Bu tür davranışlardan kaçınarak, ihtiyacı olan vatandaşlara hızlı bir şekilde ulaşmamıza yardımcı olabilirsiniz” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-10-17-at-16-26-12.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.