4 aylık enflasyona göre memur ve emeklinin zam oranı ne kadar olur?

4 aylık enflasyona göre memur ve emeklinin zam oranı ne kadar olur?
Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından temmuzda alınacak zam oranlarına dair ipuçları da gelmeye başladı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 4 aylık enflasyona göre yüzde 18.70 oranında zam alacaklar. Bu oran, mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon rakamlarının da eklenmesiyle kesinleşecek.

Memurlar için Zam Oranı

Memur ve memur emeklileri için 2024 yılının ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ayı için ise yüzde 10 zam yapılacak. Nisan ayı enflasyon verilerine göre, 4 aylık memur enflasyon farkı yüzde 3.23 olarak gerçekleşti. Bu durumda memurlar için zam oranı, enflasyon farkı dahil yüzde 13.56 olarak hesaplandı.

Merkez Bankası Anket Tahminleri

Merkez Bankası'nın nisan ayı Piyasa Katılımcıları anketi, memur ve emekli zammına dair önemli bir ipucu verdi. Ankette yer alan ekonomistlerin tahminlerine göre, mayıs için enflasyon tahmini yüzde 3, haziran için ise yüzde 2.54 oldu. Bu tahminlerin gerçekleşmesi halinde ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25'e ulaşacak. Buna göre, temmuzda emeklilere yüzde 25 oranında zam yapılacak. Memurların ise enflasyon farkı yüzde 9.11'e çıkacak ve temmuz zammı bu fark ile yüzde 20.02'ye yükselecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.