Ağrı Belediye Başkan Adayları belli oldu! Adaylar Kimler oldu? Yakından tanıyalım

Ağrı Belediye Başkan Adayları belli oldu! Adaylar Kimler oldu? Yakından tanıyalım
31 Mart 2024 günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimi öncesinde Ağrı’yı yönetecek adaylar belli oldu. Hangi parti kimi aday gösterdi? Adayların yaşam hikâyelerini sizler için araştırdık.

31 Mart 2024 günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimi öncesinde Ağrı’yı yönetecek adaylar belli oldu. Hangi parti kimi aday gösterdi? Adayların yaşam hikâyelerini Karaköse Haber ekibi olarak sizler için araştırdık.

Ağrı’da herkesin merakla beklediği Ağrı Belediye Başkan Adayları belli oldu. Peki hangi partiden kim aday oldu? Adaylar nereli? Kaç yaşında? Daha önce hangi işleri yaptılar? Herkesin merak ettiği soruları sizler için haber yaptık.

aydin.webp

AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Aydın kimdir?

Ağrı Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday adaylığını açıklayan Avukat Mehmet Salih Aydın, sadece bir hukukçu ve siyasetçi olarak değil, aynı zamanda demokrat ve toplumsal olaylara ve değerlere duyarlı bir isim olarak dikkat çekiyor.

01.01.1977 tarihinde Ağrı Merkez’de dünyaya gelen Mehmet Salih Aydın, evli ve dört çocuk babasıdır. İlköğrenimine Ağrı 15 Nisan İlköğretim Okulu’nda başlayan Aydın, lise eğitimini Ağrı İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Eğitim hayatının önemli bir dönemeç noktasını oluşturan lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başarıyla tamamlayan Aydın, hukuk alanındaki bilgisini ve deneyimini bu temel üzerine inşa etti. Yüksek lisansını ise İş Sağlığı ve Güvenliği alanında tamamlamış, bu alandaki uzmanlığıyla da öne çıkmıştır.

Avukatlık kariyerine 2000 yılında başlayan Aydın, uzun yıllar boyunca serbest avukatlık mesleğini yerine getirerek bölgesinde önemli bir hukuki aktör haline geldi. Bu süre zarfında, 2012-2018 yılları arasında Türkiye Barolar Birliği Ağrı Delegesi olarak görev alarak, bölgesel düzeydeki hukuki konulara aktif katılım sağladı.

Aydın, 2018-2022 yılları arasında Ağrı Baro Başkanı olarak seçildi ve 4 yıl boyunca çok başarılı bir Baro Başkanlığı yürüttü. Hukuki deneyimi ve liderlik vasıflarıyla Ağrı’nın hukuki sorunlarına çözüm arayan bir yaklaşım sergiledi.

Ağrı Barosuna mükemmel bir hizmet binası da kazandıran Aydın, halen Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olarak görev yaparak, ülke genelindeki hukuki meselelere katkıda bulunuyor.

Ağrı’nın içinde bulunduğu sorunlara çözüm aramak amacıyla Ağrı Sivil Toplum Platformu’nda 2018-2023 yılları arasında Platform Başkanı olarak görev alan Aydın, şehrin sosyal ve ekonomik kalkınması için çalışmalara aktif rol almıştır.

2006-2008 yılları arasında AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Aydın, bu süreçte partisinin temsilcisi olarak önemli görevler üstlendi. 22 Temmuz 2008 seçimlerinde Ağrı ilinde 5 vekilin çıkarıldığı dönemde aktif bir rol üstlenerek partisinin başarısına katkı sağladı.

hazal.jpg

DEM Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hazal Aras Kimdir?

1975 yılında Ağrı'da dünyaya gelen Hazal Aras, İnönü Üniversitesi İktisat İdari Bilimler Fakültesi Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümlerinden mezun oldu.

2004 Yerel Seçimlerde Ağrı DEHAP İl Genel Meclis Üyeliğine seçildi. Yine 2004 yılında gerçekleşen DEHAP Kongresinde DEHAP Parti Meclis Üyeliğine getirildi. Ardından DTP Ağrı İl Kongresi’nde il yöneticiliğine, DTP 1. Olağan Kongresi’nde ise PM üyeliğine seçildi.

8 Mart 2012 Dünya Emekçi Kadınlar Günü aktiviteleri için Doğubayazıt’ta yürüttüğü çalışmalarından dolayı tutuklandı. Tahliye edildikten sonra Kadın Siyaset Akademisi'nde çalışmalarını sürdürdü.

Hazal Aras, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde HDP'den Ağrı’nın Diyadin İlçe Belediye Eş Başkanı seçildi. Başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Aras, görev süresini tamamlayamadan kayyum atanması sebebiyle görevden el çektirilmişti.

Hazal Aras 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde DEM Parti’nin Ağrı Belediyesi Eş Başkan Adayı olarak açıklandı.

bulut.jpg

CHP Ağrı Belediye Başkan Adayı Erkan Bulut Kimdir?

1970 Yılında Ağrı Merkeze bağlı Baloluk Köyü’nde doğdu. İlk,Orta ve Lise eğitimini Ağrı’da tamamladı. Ardından önce Muhasebe Bölümünü sonrasında Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümlerini okudu.

1993 yılında Ağrı’da ticari hayatına başladı. Birçok sektörde bulunarak ticari hayatına başarılar kattı.

2013-2022 yıllar arasında Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

Yine 2013-2019 yılları arasında Ağrı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yaptı.

Birçok sivil toplum örgütü içerisinde yer alarak şehrin problemlerinin çözümüne katkı da bulundu.

Evli ve 3 çocuk babası olan ERKAN BULUT, Ağrı’da ikamet etmektedir.

destek.jpg

Yeniden Refah Partisi Ağrı Belediye Başkan Adayı Mehmet Şafi Erim Kimdir?

Mehmetşafi Erim, 1970 tarihinde Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Ceylanlı köyünde doğdu. Sırasıyla İmam Hatip Ortaokulu, Spor meslek lisesi ve Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden 1995 yılında mezun oldu. 1985-1991 yılları arasında boks yaptı.

Mehmetşafi Erim 11 yıl amatör futbol oynadı. Üniversiteden mezuniyet branşı güreş olup, yardımcı branşı basketboldur.

Ağrı’da birçok kurum yöneticiliği yaptı. Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü döneminde yaptığı başarılı projelerle memleketine hizmet etti.

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Yeniden Refah Partisi’nin Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

ehil.jpg

HÜDA-PAR Ağrı Belediye Başkan Adayı Muhammet Arif Yılmaz Kimdir?

1983 yılında Ağrı'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ağrı'da tamamladı.

Yılmaz, halen Ağrı'da ayakkabı ve spor ürünleri sektöründe ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

Umut Kervanı ve Peygamber Sevdalıları Ağrı İl Başkanlıklarını yaptı.

HÜDA-PAR ile aktif siyasete atılan Yılmaz, HÜDA PAR Ağrı İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

murat.jpg

Gelecek Partisi Ağrı Belediye Başkan Adayı Murat Gök Kimdir?

1969 yılında Ağrı’da doğdu. İlköğretim ve liseyi Ağrı’da tamamladı. Toptan gıda, İnşaat, Emlak, tarım ve hayvancılık üzerine aile şirketinde yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Bunun yanı sıra profesyonel futbol oynadı. Hala Ağrı’da spor kulüp başkanlığı ve STK başkanlığı görevleri devam etmektedir.

1994 yılında Gençlik Kolları Başkanlığı ile siyasete başlayan Murat Gök, Ağrı’nın en büyük mahallelerinden biri olan Fatih Mahallesi’nde 15 yıl muhtarlık, 10 yılda Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevlerini yürüttü.

20 Haziran 2021 tarihinde Gelecek Partisi Ağrı İl Başkanlığı görevine atanan Murat Gök, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Gök, 31 Mart 2024 seçimlerinde Gelecek Partisi tarafından Ağrı Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

bagimsiz.jpg

Bağımsız Ağrı Belediye Başkan Adayı Özcan Gök kimdir?

Bağımsız olarak 2 dönem Ağrı Belediye Başkan Adayı olan Özcan Gök, 3. Defa aday olarak yine halkın karşısına çıktı.

Özcan Gök kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapar? Sizler için araştırdık.

Özcan Gök 1966 yılında Ağrı merkezde dünyaya geldi.

Bir bürokrat babanın oğludur.

İlköğretim ve Lise tahsilini Ağrı merkezde tamamladıktan sonra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde ön lisans bölümünden mezun oldu.

Yaklaşık 30 yıl boyunca devlet kurumlarında devlet memuru olarak çalışan Özcan Gök, 31 Mart 2024 seçimleri öncesinde görevinden ayrılarak Bağımsız Ağrı Belediye Başkan Adayı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum