Ağrı Dağı Zirvesinde 'Kadına Şiddete Hayır! Etkinliği

Ağrı Dağı Zirvesinde 'Kadına Şiddete Hayır! Etkinliği
Doğubayazıt Nuh'un Gemisi Arama Kurtarma Derneği (DNAK) Başkanı Ahmet Ertuğrul, 17-22 Temmuz tarihleri arasında Ağrı Dağı'nda düzenlenecek olan zirve etkinliğiyle kadına şiddete hayır demek ve doğayı seven tüm kadınları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Doğubayazıt Nuh'un Gemisi Arama Kurtarma Derneği (DNAK) Başkanı Ahmet Ertuğrul, 17-22 Temmuz tarihleri arasında Ağrı Dağı'nda düzenlenecek olan zirve etkinliğiyle kadına şiddete hayır demek ve doğayı seven tüm kadınları bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ahmet Ertuğrul, "Sevgi Yürüyüşü" temasıyla ücretsiz olarak doğa ile iç içe bir deneyim sunacak olan etkinliğin, kadın gücünü ve dayanışmasını vurgulamak için önemli bir fırsat olacağını söyledi. 16 Temmuz'da Doğubayazıt'ta buluşacaklarını dile getiren Ertuğrul, “17 Temmuz'da 3200 metre yükseklikteki Ağrı Dağı kamp alanında etkinliğe başlayacağız. Zirveye çıkan ilk kadın grubu olarak, dağlarda hayatlarını kaybeden tüm dağcıları anmak için özel bir tören düzenlenecek. Bu anma etkinliği, kadın gücüyle ilk kez gerçekleştirilecek ve anlamlı bir mesaj taşıyacak” dedi.

fer1.jpeg

Etkinliğe, ünlü belgesel yapımcısı ve fotoğrafçı Coşkun Aral ile birlikte sürpriz misafirlerin de katılacağını belirten Ertuğrul, “Doğa sevgisini ve kadına şiddete karşı duruşu destekleyen bu önemli isimler, etkinliğe renk katacak ve katılımcılarla değerli deneyimlerini paylaşacaklar. Tüm doğa sever kadınlar, bu özel tarihte Ağrı Dağı'nda buluşarak, doğanın güzelliklerini keşfetmek ve kadına şiddete karşı birlik olmak için davet ediyoruz. Bu etkinlik, doğayı seven ve sosyal farkındalık yaratmak isteyen tüm kadınlar için eşsiz bir fırsat sunacak. Gelin, birlikte yürüyelim ve sevgi yürüyüşünü zirve coşkusuyla taçlandıralım” diye konuştu.

fer3.jpeg

16 Temmuz'da Doğubayazıt'ta başlayacak olan buluşmanın, katılımcıların bir araya gelmesi ve etkinlik öncesi hazırlıklarını tamamlaması için bir başlangıç noktası olacağını vurgulayan Ahmet Ertuğrul, “Doğubayazıt'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfederek, etkinlik öncesi unutulmaz anılar biriktireceğiz. 17 Temmuz'da Ağrı Dağı kamp alanında düzenlenecek anma etkinliği, kadın gücüyle ilk kez gerçekleştirilecek. Bu etkinlik, dağlarda hayatlarını kaybeden dağcıların anısını yaşatmak ve doğaya olan saygıyı vurgulamak için önemli bir adım olacak. Tüm katılımcılar, bu anlamlı anma etkinliğinde bir araya gelerek, birlik ve dayanışma mesajı verecekler” şeklinde konuştu.

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum