Ağrı Dağı'nda Yamaç Paraşütüyle Avrupa Rekoru Kırıldı

Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'nda gerçekleştirilen yamaç paraşütü atlayışı, Avrupa rekoruyla taçlandı.

Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'nda gerçekleştirilen yamaç paraşütü atlayışı, Avrupa rekoruyla taçlandı. Van Valiliği ve Serhat Kalkınma Ajansı'nın işbirliğiyle düzenlenen bu özel etkinlikte, sporcu Abdullah Yıldız zorlu doğa koşullarına meydan okuyarak tarihe geçti.

Ağrı Dağı'nın 5 bin 137 metrelik yüksekliği, değişken hava şartları ve dik yamaçları, atlayışı hem teknik hem de fiziksel açıdan büyük bir zorluk haline getirse de atlayış başarılı bir şekilde son buldu.

dag.jpeg

Karlı Ağrı Dağı’nın Zirvesi’nde tüm zorluklara rağmen paraşütünü açarak atlayışını gerçekleştiren Yıldız, adını rekorlar kitabına yazdırmayı başardı.

Büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Abdullah Yıldız “Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük dağında paraşütle atlayan ilk kişi olarak tarihe geçmenin mutluluğunu yaşıyorum. Benim için de büyük bir deneyim oldu. Hava şartları zorlasa da çok şükür başarılı bir şekilde paraşütümüzü açıp uçmayı başardık” ifadelerini kullandı.

Sabah erken saatlerde Ağrı Dağı eteklerine iniş yapan Yıldız'ı Doğubayazıt Gençlik ve Spor Müdiresi Sevim Konyar ve yetkililer karşılarken, oldukça yorgun olduğunu belirten rekortmen Yıldız, araçla ilçe merkezine getirildi. Sağlık durumu iyi olan Abdullah Yıldız, tebrikleri kabul etti.

dag1.jpeg

pil.jpeg

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum