Ağrı'da 2 bin 591 düzensiz göçmenin geçişi engellendi

Ağrı'da 2 bin 591 düzensiz göçmenin geçişi engellendi
Ağrı Valisi Mustafa Koç, Ağrı’nın güvenliği ve huzuru için düzensiz göçün getirdiği tehditlerle kararlılıkla mücadele etmeye, insan onurunu koruyarak bölgenin istikrarını sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, Ağrı’nın güvenliği ve huzuru için düzensiz göçün getirdiği tehditlerle kararlılıkla mücadele etmeye, insan onurunu koruyarak bölgenin istikrarını sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç; asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konularında eylül ayında yürütülen çalışmalara ait bilgileri paylaştı.

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele verileri hakkında bilgiler veren Vali Koç, “Ağrı, stratejik bir konumda yer aldığından, düzensiz göçmen akışlarının yoğunlaştığı bir bölge halindedir. Düzensiz göçle mücadele konusunda etkin bir sınır güvenliği politikası yürütmekte, güvenlik güçlerimizi bu alanda daha etkin kılmak için çeşitli önlemler almaktayız. Sınır bölgemizdeki denetimlerin artırılması, kaçak geçişlerin önlenmesi bu mücadelenin temel unsurlarını oluşturmaktadır. Ağrı’nın güvenliği ve huzuru için düzensiz göçün getirdiği tehditlerle kararlılıkla mücadele etmeye, insan onurunu koruyarak bölgenin istikrarını sağlamaya devam edeceğiz. Bu mücadelede, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak, insan kaçakçılığı ve düzensiz göçmen akışlarını engellemek için gereken tüm tedbirleri alarak, ulusal ve uluslararası düzeyde etkin bir iş birliği içinde hareket ediyoruz. 2023 Eylül ayında 65 göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti olayı meydana gelmişken alınan tedbir ve denetimler sayesinde bu rakam 2024 Eylül ayında 31’e kadar indirilmiştir. Meydana gelen bu 31 olayda 18 organizatör tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Ülkemize yasadışı şekilde girmeye çalışan 2 bin 591 düzensiz göçmen hudut birliklerimiz tarafından engellenmiştir. Ayrıca hudut hattı gerisinde ise kolluk kuvvetlerimiz tarafından 145 düzensiz göçmen tespit edilerek hudut birliklerine teslim edilmiş olup toplamda 2 bin 736 düzensiz göçmenin ülkemize girişi engellenmiştir. İlimiz genelinde ‘Mobil Göç’ aracımızın da katkısı ile yapılan çalışmalarla 131 düzensiz göçmen tespit edilerek geri gönderme merkezine sevk edilmiştir” dedi.

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum