Ağrı'da terörle mücadele

Ağrı'da terörle mücadele
Ağrı Valisi Mustafa Koç, “Terör örgütlerinin bölgedeki istikrarı bozma girişimleri, sadece güvenlik açısından değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal yapımıza da ciddi zararlar vermektedir” dedi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, “Terör örgütlerinin bölgedeki istikrarı bozma girişimleri, sadece güvenlik açısından değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal yapımıza da ciddi zararlar vermektedir” dedi.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç; asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konularında eylül ayında yürütülen çalışmalara ait bilgileri paylaştı. Terör ile mücadele

verileri hakkında bilgiler veren Vali Koç, “Terör örgütlerinin bölgedeki istikrarı bozma girişimleri, sadece güvenlik açısından değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal yapımıza da ciddi zararlar vermektedir. Bu hain odaklar, insanlarımızın barış ve güven içinde yaşama hakkını tehdit ederken, aynı zamanda halkımızın gelişimini ve kalkınmasını engellemeye çalışmaktadır. Teröre karşı yürüttüğümüz kararlı mücadelemizde asla geri adım atmayacağız. Devletimizin sağladığı desteklerle, güvenlik güçlerimiz, terör örgütlerinin kökünü kazımak ve Ağrı'nın huzurunu sağlamak amacıyla yoğun bir çaba sarf etmektedir. Bu mücadele, halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik duygularıyla büyüyerek, geleceğe daha umutla bakabilmesini sağlamaya yöneliktir. Bu kapsamda 2023 yılının Eylül ayında ilimiz genelinde terör örgütlerine yönelik 31 operasyon düzenlenmiş iken 2024 yılında bu sayı yüzde 32 artarak 41 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlarda geçen yıl eylül ayında 22 şahıs hakkında adli işlem yapılırken, 2024 yılı Eylül ayında 29 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır” dedi.

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.