Ağrı'dan Guinness Rekorlarına Uzanacak Paraşüt Atlayışı

Ağrı'dan Guinness Rekorlarına Uzanacak Paraşüt Atlayışı
Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye'nin çatısı olan Ağrı Dağı'nda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek amacıyla paraşütle atlayış yapacak olan ekibi, Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ev sahipliğinde uğurladı.

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye'nin çatısı olan Ağrı Dağı'nda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek amacıyla paraşütle atlayış yapacak olan ekibi, Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ev sahipliğinde uğurladı. Paraşüt ekibi, Ağrı Dağı'nın 2700 metre rakımlı Eli Köyü'nden yola çıktı.

Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdüresi Sevim Şimşek Konyar, törende yaptığı konuşmada, "Bu atlayış, sadece Ağrı'nın değil, tüm Türkiye'nin gururu olacak bir etkinlik. Ekibimizin başarılı olacağına inanıyor ve onları en iyi şekilde destekliyoruz," dedi.

Ekip, doğanın zorlu koşullarına rağmen yüksek irtifada gerçekleştirecekleri bu atlayışla hem adrenalin dolu bir macera yaşayacak hem de Türkiye'yi uluslararası platformda temsil edecekler. Bu atlayışın Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi halinde, Ağrı Dağı'nın adını dünya çapında duyuracak ve bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlayacak.

der.jpeg

Ekibin Rekor Yolculuğu
Paraşüt ekibi, Eli Köyü'nde 2700 metre rakımda toplanarak uğurlandı. Burada gerçekleştirilen tören, genç sporcular ve bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılandı. Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, böylesine önemli bir girişimi desteklemekten gurur duyduklarını belirttiler.

Ekibin lideri, "Bu zorlu görevi başarıyla tamamlayarak, hem rekorlar kitabına girmeyi hem de Ağrı Dağı'nın güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz," diye konuştu.

der1.jpeg

Bu etkinlik, Ağrı'da gençlerin spora olan ilgisini artırmak ve bölgenin doğal güzelliklerini daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla düzenlenen önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.